Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-03-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-03-07

Anrik golfklubb i Skottland stödjer Scandinavian School of Golf på Högskolan i Halmstad

Under 2012 fick Högskolan i Halmstads utbildning Professionellt idrottsutövande – inriktning golf och School of Golf ett unikt stöd från The Royal and Ancient golfklubb S:t Andrews, The R&A. Nu står det klart att den anrika klubben i Skottland fortsatt stöder den svenska utbildningen.

The R&A driver och genomför exempelvis ”The Open Championship” – världens äldsta golftävling, oftast kallad British Open – och är samtidigt ansvarig för golfarnas regler och att dessa följs. Utöver detta engagerar sig The R&A i olika projekt för att gynna golfspelet. Utbildningen Professionellt idrottsutövande – inriktning golf vid Högskolan i Halmstad ihop med Scandinavian School of Golf, är ett sådant projekt. The R&A har uppmärksammat utbildningen, som är inne på sitt sjätte år, och visar stor uppskattning för det arbete som görs för studenterna vid Högskolan i Halmstad, och har uttryckt ett engagemang och vill vara med och stödja verksamheten.

– Extra mycket uppskattar The R&A samarbetet mellan S:t Andrews University’s golfteam och Scandinavian School of Golf och det är klart att det är speciellt roligt när världens golfhuvudstad – S:t Andrews – sammankopplas med Sveriges golfhuvudstad – Halmstad, säger Scandinavian Scool of Golfs sportchef Sofia Grönberg Whitmore.

The R&A engagerade sig mycket och visade Scandinavian School of Golf stort stöd redan under 2012. Nu förstärker The R&A kontakterna och ger School of Golf inte enbart moraliskt, utan också ekonomiskt stöd under de kommande tre åren.

– Vi är naturligtvis otroligt glada och stolta för detta stöd, inte minst det ekonomiska. Men det känns ännu bättre att de gillar det vi gör och uppmärksammar vårt arbete. Vi ser fram emot ett långvarigt och bra samarbete, säger Sofia Grönberg Whitmore.

Sofia Grönberg Whitmore är sportchef och golfcoach vid Scandinavian Scool of Golf.
Bild: LINDA LUNDELL

Sidan uppdaterad 2013-03-07