Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-03-07. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-03-07

Årets nominering till Wimanska priset klar

Examensarbetet ”Hyttplattform DCF90/100-45E” av Kristoffer Svantesson har nominerats till Högskolan i Halmstads kandidat till Wimanska priset 2013.  

Wimanska priset är Sveriges Ingenjörers pris till Sveriges bästa examensarbete. Tävlingen arrangeras årligen och alla tekniska högskolor och universitet i landet får nominera ett examensarbete.

För Högskolan i Halmstad tävlar i år Kristoffer Svantesson, Utvecklingsingenjörsprogrammet, med sitt examensarbete ”Hyttplattform DCF90/100-45E” som är utfört i samarbete med företaget Cargotec

Handledare för examensprojektet har varit universitetslektor Gunnar Weber.

En jurygrupp från Högskolan i Halmstad bestående av Kenneth Nilsson, Jonas Bäckman, Hans-Erik Eldemark och Stella Erlandsson utser med hänsyn till de bestämmelser och bedömningskriterier som Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse har fastställt, det examensarbete som nomineras från Högskolan i Halmstad.

"I år föll valet på ”Hyttplattform DCF90/100-45E”, ett mycket väl utfört och dokumenterat arbete som också uppfyller kriterierna på ett bra sätt", kommenterar juryn.

Wimanska priset delas ut under hösten och prissumman är 25 000 kronor.

Sidan uppdaterad 2013-03-07