Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-08-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-08-23

Bra planering och fint väder bäddar för bra nollning

Hallå där…

… Per Österberg, avdelningschef på Studenthälsan och en av stöttepelarna för Kåren och programmens funktionärer i årets nollning. 

Hur går årets nollning?

– Fantastiskt bra, av två anledningar. För det första är det i år fler tvåor som är med och arrangerar det hela. Kåren har ytterligare 200 utbildade ”overaller”. För det andra har det varit en bra start med härligt väder och en bra nivå på de första dagarna.

Nollningen i Halmstad är känd för att vara en av Sveriges bästa, hur kommer det sig?

– Mycket handlar om att Kåren är så pass väl förberedd. Arrangörernas arbete börjar åtta till tio månader före själva nollningen. Studenthälsans roll under förberedelserna är bland annat att hålla i utbildningar i till exempel alkoholfrågor och första hjälpen. Under själva nollningen finns vi till hands och handleder vid behov.

Tre fullspäckade dagar har redan passerat, vad har nollorna att vänta framöver? 

– Invigningen på Lineheds amfiteater är avklarad och i dag, fredag, spenderas dagen på Östra stranden med sandslottstävlingar och stafetter. Senare i veckan ska nollorna jobba på teambildning genom att sätta ihop ett gyckel som de ska framföra för de andra klasserna på amfiteatern, plus att det blir en massa andra tävlingar och lekar. 

Vilken betydelse har nollningen? 

– Målet med nollningen är att de nya studenterna ska lära känna varandra, lära sig hitta på såväl campus som i city och få en bra start på studietiden. De ska också få en uppfattning om studentkårens betydelse och vilka möjligheter man som student har att påverka sina studier.

Text och bild: EMELIE ANDERSSON

Per Österberg från Studenthälsan peppar ett gäng nollor inför en dag på Östra stranden fylld med tävlingar och lekar.

Enligt Per Österberg, Studenhälsans chef, är bra planering och utbildning av arrangörer en av framgångsfaktorerna bakom en lyckad nollning – för såväl arrangörer som "nollor".
Bild: CAROLINE TORSTENSSON

Sidan uppdaterad 2013-08-23