Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-02-28. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-02-28

”Det var en stor upplevelse”

Magnus Nilsson kom nyligen hem efter ett halvår som utbytesstudent i Lima, Peru. Det var en spännande tid som gav nya vänner, intryck och minnen för livet.

Vad gjorde du i Peru?
– Jag åkte som utbytesstudent tillsammans med fem andra studenter på programmet Hållbar turismutveckling. Vår femte termin är en valfri termin och vi blev antagna vid Universidad San Ignacio de Loyola i Lima i Peru. Där läste vi olika kurser inom internationella affärer, ledarskap, ekoturism och språk.

Varför blev det just Peru?
– Jag ville till någon annorlunda och spännande destination. Jag var i Peru under en kort period för några år sedan och har velat åka tillbaka sedan dess. Så det här var verkligen en chans som jag inte ville missa. Vi blev väldigt varmt mottagna i landet. Även om det var rörigt i början så var alla hjälpsamma mot oss. 

Magnus Nilsson läste vid Universidad San Ignacio de Loyola i Lima i Peru.

Hur var studierna jämfört med i Sverige?
– Studierna i Peru är helt annorlunda upplagda än här i Sverige. Det är mycket mer obligatoriska inslag och det ställdes annorlunda krav. De har närvarokontroller, betygsskala 1–20 och betyg på varje liten uppgift i kursen, även på hur aktiv man är på föreläsningarna. Summan av detta var att vi fick lära oss ett nytt system, och det var lärorikt. Jag tror att vi alla var lite oroliga för hur pass bra engelska lärarna skulle kunna och om det skulle vara hög kvalitet på undervisningen – men allt var över förväntan. 

Hur var resan i övrigt?
– Tiden i Peru var en stor upplevelse. Vi fick lära känna en mängd peruaner men också folk från hela världen, så det var ett lysande tillfälle att skapa kontaktnät. När vi inte hade några studier passade vi på att resa runt i Peru och upptäcka landet. Vi var nere i söder och besteg sanddynor och åkte sandboarding, uppe i norr och solade och badade, inne i Amazonas och stötte på pirayor och anakondor, och uppe i Anderna och vandrade Inkaleden och upptäckte Macchu Picchu. Kort sagt, det var en stor upplevelse och så lärorikt! 

Pontus Eriksson, Linnea Settergren, Magnus Nilsson och Per Åkersen berättade om Sverige på en internationell mässa för studenter som funderar på att studera utomlands.

Magnus Nilsson.

Turistområdet Miraflores i Lima.

Machu Picchu.

Sandig solnedgång i södra Peru.

Sandboarding.

Sidan uppdaterad 2013-02-28