Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-04-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-04-25

Fortsatt högt söktryck till Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad har drygt 5 600 förstahandssökande till höstens kurser och program. Det är en ökning med 6 procent jämfört med förra året. 

Antalet ansökningar till universitets- och högskoleutbildningar i Sverige fortsätter att slå rekord. När tiden för anmälan gick ut i förra veckan hade Antagning.se fått in närmare 381 500 anmälningar. Det är 6 procent fler än förra året.

På Högskolan i Halmstad har över 20 000 sökt till höstens utbildningar, en ökning med 3 procent. Om man ser till antalet förstahandssökande är ökningen något större. Trots att Högskolan har minskat antalet utbildningar. 

– Vi har sedan tidigare högt söktryck och det är positivt att vi håller ställningarna. Vi till och med ökar något, trots att vi har minskat antalet utbildningstillfällen, säger Ole Olsson, ordförande i Högskolans utbildningsnämnd. 

Många sökande till de nya programmen

Högskolan i Halmstad satsar i höst på några nya program, och där visar statistiken bra ansökningssiffror. Ett av de nya programmen är Samhällsanalys och kommunikation, där studenterna väljer mellan inriktningarna medie- och kommunikationsvetenskap och statsvetenskap, som har totalt 62 förstahandssökande. Organisering och ledning av arbete och välfärd, där studenterna väljer mellan inriktningarna arbetsvetenskap och socialt arbete, har totalt 73 förstahandssökande. Programmen har ersatt några av Högskolans mest populära utbildningar inom medie- och kommunikation, statsvetenskap och arbetsvetenskap. Andra exempel på nyheter i utbildningsutbudet är Digital design och innovation, med 46 förstahandssökande, och Språkvetarprogrammet, med 36 förstahandssökande. 

– Det visar att de sökande har hittat oss trots att programmen har nya namn och vi har stuvat om innehållet för att de bättre ska svara mot framtidens behov, säger Ole Olsson. 

Sjuksköterska och civilekonomprogrammet i topp

Den mest populära utbildningen vid Högskolan i Halmstad fortsätter att vara Sjuksköterskeprogrammet (totalt 301 förstahandssökande), följt av Civilekonomprogrammet (170 förstahandssökande), Förskollärarprogrammet (159 förstahandssökande) och Sociologi och socialt utvecklingsarbete (156 förstahandssökande). 

Engelska toppar fortfarande listan på de mest populära fristående kurserna. I topp hamnar Engelska (1–30 hp), följt av Affärsengelska och Psykologi – idrottspsykologi I. 

IDA LÖVSTÅL


Sidan uppdaterad 2013-04-25