Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-05-06. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-05-06

Halmstadstudent fick Global Swede-utmärkelse

Ritah Nafula, student på Högskolan i Halmstad, fick nyligen motta utmärkelsen Global Swede av handelsminister Ewa Björling vid en ceremoni på Utrikesdepartementet. Hon är en av 24 utländska studenter vid universitet och högskolor i Sverige som uppmärksammas för insatser inom området innovation och entreprenörskap.

Global Swede är ett samarbete mellan UD och Svenska Institutet.  Förhoppningen med konceptet är att de utländska studenterna i framtiden ska vara goda ambassadörer för Sverige och att de ska fungera som viktiga kontakter för svenskt näringsliv utomlands.

En av de 24 studenter som fick ta emot diplom av handelsministern var Ritah Nafula från Uganda, som läser Masterprogrammet i innovationsledning och affärsutveckling på Högskolan i Halmstad. Hon känner sig hedrad och har redan idéer på hur hon tänker förvalta sin nya titel.

– Jag ser det här som en start för att börja praktisera allt jag har lärt mig i Sverige, både när det gäller kunskap och värderingar. Jag hoppas även kunna uppmuntra andra att välja att studera i Sverige, säger Ritah Nafula.

Konceptet Global Swede kan ses som ett komplement till regeringens satsning Projekt Kosmopolit, som syftar till att ta tillvara utlandföddas unika kompetens för att öka utrikeshandeln, skapa fler jobb och högre tillväxt.


Handelsminister Ewa Björling (t.v.) delade ut diplom tillRitah Nafula från Högskolan i Halmstad för hennes insatser inom området innovation och entreprenörskap. Bild: Magdalena Cabrera/UD

Sidan uppdaterad 2013-05-06