Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-09-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-09-04

Hela hh.se blir responsiv

Hallå där …

… Ulrika Hällemarker, Högskolans webbkoordinator, i morgon torsdag sker en stor förändring på Högskolans webbplats, förutom att den delvis får ett nytt utseende, blir den responsiv. Vad innebär det?

– Redan i våras blev utbildningsingången hh.se/utbildning responsiv och nu är det dags för resten. Vi har valt den responsiva lösningen i stället för alternativ som appar eller mobil webb. Den responsiva varianten är både mer kostnadseffektiv och rationell sett ur redaktörsperspektiv. 


Varför ska hh.se bli responsiv?

– Dagens surfvanor ställer högre krav på webbplatserna och antalet besökare som surfar till vår webbplats från mobila enheter ökar stadigt. Genom att bygga en responsiv lösning blir webbplatsen tillgänglig både via dator, mobil och surfplatta. Vill man översätta responsiv till svenska betyder det ungefär lyhörd eller anpassningsbar, vilket innebär att en webbplats automatiskt anpassar sig efter besökarens skärmupplösning.

Start- och ingångssidorna får samtidigt ett annat nytt utseende, vilka är tankarna bakom det?

– Vi vill på ett bättre – inte minst för besökarna – och tydligare sätt, visualisera den verksamhet som pågår på vårt lärosäte för att skapa intresse att surfa på våra webbsidor och ta reda på mer om allt spännande som pågår här. Förhoppningen är att det ska bli enklare att navigera, och att ”snittet” ska kännas aktuellt och modernt.

Kommer själva bytet att påverka hh.se under torsdagen?

– Webbplatsen är i drift som vanligt, men då och då under hela torsdagen blir det tillfälliga utseendemässiga störningar. Det är många moment som ska utföras och mycket som ska anpassas. Vi ber alla att ha tålamod, vi kommer att arbeta löpande med justeringar, och rätta till eventuella fel så snart vi kan. Det kan vara idé att ladda om (uppdatera) en sida på hh.se då och då, om man besöker den under en längre tid för att alltid ha senaste versionen.

LENA LUNDÉN

Sidan uppdaterad 2013-09-04