Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-02-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-11-11

Studenter, personal och besökare möttes på måndagsmorgonen av Högskolans nya logotyp på skyltar, ballonger och reklamartiklar.

Högskolan inleder 30-årsfirande med ny logotyp

Högskolans 30-årsjubileum har börjat och nu väntar en vecka fylld av aktiviteter runt om på campus. Firandet inleds med ett ordentligt avstamp inför framtiden – lanseringen av Högskolans nya logotyp. 

Högskolan har haft samma logotyp ända sedan starten för 30 år sedan. Lagom till att jubileumsfesten inleds tar Högskolan riktning mot framtiden med en ny logotyp och ny grafisk profil.

– Om man någon gång ska byta logotyp så är det ju vid ett sådant här tillfälle, när vi blickar både framåt och bakåt. Det är tydligt att vår gamla logotyp har mer än 30 år på nacken och vi vill nu även markera med vårt grafiska uttryck att vi är ett öppet, gränsöverskridande och innovationsdrivande lärosäte, säger rektor Mikael Alexandersson. 

Vid entrén. Bild: Jennifer Larsson

Bytet är en följd av den profileringsprocess som pågår vid lärosätet. Logotypen, som är framtagen av reklambyrån Hstd, kommer att gälla parallellt med den gamla som symboler för Högskolan under en övergångsperiod. Skyltar, mallar, trycksaker med mera kommer att bytas ut efterhand.

Jubileumsvecka med digert program

Firandet drar igång redan på måndagsmorgonen genom att anställda, studenter och besökare på Högskolan välkomnas av den nya logotypen på ballonger, skyltar och presentreklam. Under eftermiddagen hålls en invigningsceremoni för Högskolans medarbetare. Därefter – i morgon tisdag – drar aktiviteterna igång på allvar och vänder sig då även till studenter, allmänheten och samverkansparter. 

Då har du bland annat chans att höra Högskolans hedersdoktorer ge sin syn på lärosätets framväxt och framtidsroll. På tisdagen invigs också Servicecenter – Högskolans nya samlade reception för studenter, anställda och besökare. Du kan gå på konstvandring och bekanta dig med konsten på campus eller gå på visning av filmen ”En högskola blir till”, som handlar om lärosätets utveckling under tre decennier. Högskolebiblioteket håller guidade visningar av den så kallade Hallandssamlingen. 

Föreläsningar om IT-teknik och 1700-talslitteratur

Andra exempel på vad som händer under veckan är ”Olof von Dalins dag”, då du kan förkovra dig inom 1700-talslitteraturens domäner, ”Science slam”, då forskare tävlar om vem som kan göra den bästa 5-minuterspresentationen av sin forskning, och ”Information Technology Open Day”, där du bland annat kan få exempel på framgångsrika företag inom IT-området, för vilka Högskolan har varit en grogrund genom åren. På torsdag håller Högskolans nya professorer öppna installationsföreläsningar om sina forskningsområden – bland annat e-hälsa, naturvetenskapens didaktik och innovativa affärsmodeller.

Höjdpunkten under jubileet blir den akademiska högtiden som vi firar på fredag den 15 november. Då hedrar vi Högskolans nya professorer, docenter, doktorer, hedersdoktorer, pedagogisk pristagare och meriterade lärare. 

Text och bilder: IDA LÖVSTÅL

Servicecenter, Högskolans nya samlade reception, har öppnat i samband med 30-årsjubileet. Invigningen hålls i morgon tisdag kl. 11.

FRÅGAN: Vad tycker du om Högskolans nya logotyp?

Elina Edefalk, språkvetarprogrammet:
– Snygg! Mer innovativ än den förra.

Felix Nilsson, ekonomprogrammet:
– Det syns tydligt att det handlar om Högskolan i Halmstad, och det är bra. Annars brukar jag inte tänka på sådant.

Mikael Hindgren, universitetslektor på IDE-sektionen:
– Den känns modern! Jag gillar designen, med fyrkanter och att den ser genomskinlig ut. Och så gillar jag färgerna. 

Caroline Sjösten, språkvetarprogrammet:
– Snygg och modern logotyp! Lite roligare än den gamla.

Marcus Sundén, läser till gymnasielärare i engelska och samhällskunskap:

– Det är lite mer kraft i den än den gamla, som kändes gammalmodig. Jag tycker att den nya är bättre på att symbolisera gemenskap. Högskolan i Halmstad är en högskola som har mycket gemenskap, både mellan och inom programmen. 

Carina Johansson, kafébiträde på Restaurang Spiro:

– Det är käckt med nytänkande. Trevligt med kopplingen till Högskolan med två H:n i symbolen. 


Sidan uppdaterad 2014-02-11