Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-02-19. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-02-19

Högskolan medverkar på Tillväxtdagen

Högskolan i Halmstad medverkar på Tillväxtdagen, som äger rum den 15 mars i Halmstad arena. Ta chansen att besöka Hallands största näringslivsmässa och träffa halländska organisationer och företag. Studenter har fri entré till Tillväxtdagens seminarium.

Tillväxtdagen består dels av en mässa med utställande företag och organisationer, dels av ett seminarium med flera inspirerande talare: bloggaren och entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, konsumtionsforskaren Sofia Ulver, styrelseproffset Urban Jansson och kommunikationsexperten Colin Moon. Moderator för seminariet är Jan Wifstrand, mediekonsult och tidigare chefredaktör på Dagens Nyheter. På mässan finns också ett ”tillväxttorg” och kafé.

Högskolan deltar på mässan
För Högskolan i Halmstad, som är en av Tillväxtdagens samarbetspartner, är dagen en god möjlighet att synas i omvärlden och knyta kontakter.

– Att medverka på en dynamisk arena som Tillväxtdagen är en självklarhet för Högskolan i Halmstad. Det ger både inspel från företag, organisationer och presumtiva studenter, och är ett utmärkt tillfälle att nå ut med vårt budskap till intressanta målgrupper, säger Tommy Svensson, enhetschef på Högskolans enhet för kontakter och samverkan.

Träffa potentiella arbetsgivare
Studenter har ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter som kan leda till samarbete i form av examensarbete, uppsatser eller praktik. Arbetsgivarna å sin sida, har möjlighet att visa upp sin verksamhet och placera sig på kartan som potentiell arbetsgivare för framtidens arbetskraft – studenterna.

– 80 procent av alla jobb förmedlas i dag via kontakter. Tillväxtdagen är därför en utmärkt mötesplats där akademisk kompetens och arbetsliv kan nätverka, säger Annika Lindhe, projektledare för Karriärcentrum på Högskolan i Halmstad.

Studenter på Högskolan i Halmstad kan delta kostnadsfritt på seminariet under Tillväxtdagen. Det enda kravet är att man föranmäler sig, se länk till höger. 


Sidan uppdaterad 2013-02-19