Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-10-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-10-18

Högskolan till semifinal i Teknik-SM

För första gången någonsin går ett lag från Högskolan i Halmstad till semifinal i Teknik-SM. Det är laget D2 Collective som tillsammans med sju andra går vidare i tävlingen.

Inte mindre än 148 lag från hela landet var anmälda till kvaltävlingarna som hölls i onsdags. Under stor tidspress tog de tävlande sig an 31 frågor om teknik.

Löser verkligt problem

Semifinalen hålls den 16-17 november i Stockholm. Ett av de tävlingsmoment som D2 Collective kommer att ställas inför är att ta fram en lösning till ett verkligt problem i ett av Ingenjörer utan gränsers projekt i Tanzania.

Teknik-SM instiftades år 2000 och arrangeras av Sveriges ingenjörer. Den slutgiltiga finalen hålls den 17-18 november. Förstapriset är en vandringspokal samt en resa till Tanzania, där vinnarlaget får jobba med den bästa lösningen tillsammans med Ingenjörer utan gränser. 

D2 Collective består av Per-Olof Lindgren och Adam Palmqvist, som läser elektroingenjörsprogrammet, samt Jonas Jonson, dataingenjörsprogrammet.

JOACHIM BRINK 


Följande lag går vidare till semifinal: 

1. Hilberts paradox, Lunds tekniska högskola

2. De tre vännerna och Olle, Kungliga tekniska högskolan

3. Dövske, Chalmers tekniska högskola

4. Fuktig luft, Umeå universitet

5. No Brain No Gain, Luleå tekniska universitet

6. Drägg kungarna, Linköpings tekniska högskola

7. Den reflekterande ingenjören, Uppsala universitet

8. D2 Collective, Högskolan i Halmstad

Sidan uppdaterad 2013-10-25