Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-08-30. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-08-30

Malcussalen byter namn till Bærtlingsalen

Högskolans hörsal Malcussalen i Visionen byter från och med den 1 september namn till Bærtlingsalen. Det sker i samband med att salen åter tas i bruk efter sommarens renovering.

– Högskolan och campus präglas redan av Olle Bærtlings konst och i den renovering vi nu genomför bland annat i hörsalen har vi hittat mycket inspiration i konstnärens verk, vilket märks i den nya salen, berättar Mats Lyberg, teknisk chef vid Högskolan i Halmstad.

Fakta

KVARTERET BÆRTLING

Högskolan i Halmstads campus kallas Kvarteret Bærtling efter den internationellt kände konstnären Olle Bærtling (1911–1981) som föddes i Halmstad. Bæertling arbetade i en rent geometrisk, nonfigurativ stil och skapade i sina målningar trianglar, ofta i svart och dissonanta färgklanger i dynamiska kontrastlägen. Runt om på campus finns flera av hans verk tack vare ett samarbete med Bærtlingstiftelsen och Halmstads kommun.

Malcusalen byter namn till Bærtlingsalen i samband med att salen åter tas i bruk på måndag efter sommarens renovering. Den nya salen har inretts med inspiration hämtad i Olle Bærtlings konst.

Sidan uppdaterad 2013-08-30