Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-03-08. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-03-08

Mattias och Ofir bloggar om utlandsstudier

Hur är det egentligen att plugga i ett annat land? Ofir Svensson och Mattias Runevad är under våren utbytesstudenter i Sydkorea och Peru. På deras bloggar kan du följa såväl äventyr som vardag i de nya länderna.

På Högskolan finns för de flesta studenter möjlighet att åka utomlands en del av studietiden, det kan vara för praktik, utbytesstudier eller projektarbeten. Två som har nappat på den möjligheten är Högskolan i Halmstads nya studentbloggare: Mattias Runevad och Ofir Svensson.

Mattias bloggar från Sydkorea

Mattias Runevad är 28 år och läser sista året på elektroingenjörsprogrammet. Sedan ett par veckor tillbaka befinner han sig i en av världens största städer, 24-miljonersstaden Seoul i Sydkorea. Där ska han läsa ekonomi, koreanska och engelska. 

– Att åka utomlands känns som en kul grej att göra. Jag tror också att det stärker mina aktier på arbetsmarknaden, särskilt om jag vill jobba internationellt, säger han.

Ofir bloggar från Peru

Ofir Svensson är 25 år och läser programmet Naturvård och artmångfald på Högskolan i Halmstad. Hon befinner sig just nu i Lima i Peru för att göra sitt examensarbete inom biologi och ekologi.

– Genom min blogg vill jag dela med mig av mina upplevelser av hur det är att studera utomlands. Jag hoppas att det inspirerar andra människor som funderar på om de vågar ta steget, säger hon. 

IDA LÖVSTÅL

Fotnot. Julia Amandusson bloggar sedan tidigare om sitt första år som student på Medie- och kommunikationsvetenskapligt program.

På Mattias Runevads blogg kan du läsa om hur det är att plugga i Sydkorea.

Ofir Svensson, som läser Naturvård och artmångfald, gör sitt examensarbete i Peru.

Sidan uppdaterad 2013-03-08