Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-06-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-06-26

Mikael Wernersson besökte vaktmästare i England

Hallå där…

… Mikael Wernersson, vaktmästare på Tekniska avdelningen, som nyligen tillbringade några dagar vid University of Worcester i Storbritannien.

Hur kommer det sig att du åkte till University of Worcester?
– Det var ett personalutbyte genom Erasmus. Jag hörde att det fanns möjlighet för personal att åka på utbyte och bestämde mig för att ta chansen.

Vad gjorde du?
– Jag besökte dem som jobbar som motsvarande vaktmästare på universitetet, och hjälpte till med posthantering, avfallshantering, möbelflyttning och leveranser.

Vilka var de största skillnaderna jämfört med hur ni arbetar här?
– Universitetets lokaler är utspridda över hela stan, med fem campusområden, så det blev en hel del åkande. En stor skillnad är att universitetet äger sina egna fastigheter och har egna hantverkare, som snickare, rörmokare och trädgårdsmästare. De har även säkerhetsvakter anställda.

Vad fick du ut av resan?
– Framför allt gav det positiv energi. Bara det här att få miljöombyte och träffa nya människor betyder mycket. Det var intressant att se hur de jobbar och jag frågade massor. Andra dagen var det en som sjukskrev sig för ont i öronen. Jag hoppas att jag inte hade någon skuld i detta, haha.

IDA LÖVSTÅL

Sidan uppdaterad 2013-06-26