Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-11-20. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-11-20

Petter Schönborg ny planeringschef på Högskolan

Högskolan i Halmstad har anställt en planeringschef, Petter Schönborg. Han kommer att ha en samordnande roll och blir även chef för ekonomiavdelningen.

Petter Schönborg har haft en lång karriär vid Högskolan i Borås där han arbetat sedan 1992 – de senaste åren som enhetschef för gemensamma förvaltningen.

– Jag uppskattar utbildningssektorn och ser stora likheter mellan utmaningarna för högskolorna i Halmstad och Borås. Det ska bli spännande att byta miljö och jag ser fram emot att sätta igång, säger han.

Ny tjänst

Rekryteringen av en planeringschef, en tjänst som tidigare inte funnits vid lärosätet, är kopplad till Högskolans starkt positiva utveckling, med bland annat ökade anslag. Planeringschefens roll är, bland annat, att strategiskt samordna planering och fördelning av statsanslag.

– Jag har många års erfarenhet av ledningsnära arbete som jag hoppas kommer vara till nytta för Högskolan. Tydlighet och helhetsperspektiv är hjärtefrågor för mig, och jag vill bidra till medvetna beslut från ledningens sida, säger han.

Petter Schönborg tillträder tjänsten som planeringschef vid årsskiftet.

JOACHIM BRINK

Petter Schönborg är född 1968 och har haft en över 20 år lång karriär vid Högskolan i Borås – de senaste åren som enhetschef för gemensamma förvaltningen. "Jag uppskattar utbildningssektorn och ser stora likheter mellan utmaningarna för högskolorna i Halmstad och Borås. Det ska bli spännande att byta miljö", säger han. Bild: Högskolan i Borås

Sidan uppdaterad 2013-11-20