Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-06-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-06-11

Representanter för Nordsjökommissionen besökte Högskolan

Högskolans forskning och betydelsen av samverkan stod på agendan när representanter från Nordsjökommissionen besökte Högskolan i Halmstad. 

Nordsjökommissionen är ett internationellt samarbete mellan regionala förvaltningar kring Nordsjön. Målet är att göra regionen till en bättre plats att leva, bo och investera i. 

Den 10–13 juni hålls Nordsjökommissionens årliga generalförsamling, och för första gången står Region Halland som värd. 

En del i programmet var ett studiebesök på Högskolan i Halmstad på måndagen. 15 representanter från kommissionen fick under en intensiv eftermiddag en inblick i Högskolans forskning och hur regionen och lärosätet samverkar. 

Bland annat berättade rektor Mikael Alexandersson om Högskolans mål att bli det innovationsdrivande lärosätet, och om hur lärosätet samverkar med externa aktörer. 

Det blev också en presentation av Högskolans forskning inom olika områden och ett tiotal av lärosätets forskare berättade om aktuella forskningsprojekt.   

IDA LÖVSTÅL

Nordsjökommissionens omfattar 57 regioner i åtta länder: Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, England och Skottland. Organisationens prioriteringar är innovation, miljö, tillgänglighet, hållbarhet och konkurrenskraftiga samhällen. 

Rektor Mikael Alexandersson hälsade välkommen. Mötet hölls på våning 22 i Trade Center och besökarna kunde njuta av en strålande utsikt över Halmstad och havet.

Roland Philippsen berättade om sin forskning inom intelligenta fordon.

Catarina Dahlöf, regiondirektör Region Halland, betonade betydelsen av samarbete mellan regionen och Högskolan i Halmstad.

Sidan uppdaterad 2013-06-11