Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-05-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-06-28

Selma Sedelius ny strategisk kommunikatör på Högskolan

Selma Sedelius har en bakgrund som journalist, informatör på Länssjukhuset och senast som informationschef vid Lv 6 och Halmstads Garnison. I augusti börjar hon på Högskolan i Halmstad som strategisk kommunikatör. 

– Det känns roligt! Jag har haft en hel del kontakter med Högskolan genom åren och de har alltid varit positiva, säger hon. 

Hennes nya uppdrag blir att leda Högskolan i Halmstads långsiktiga och strategiska arbete med kommunikation. Hon blir funktionsansvarig för kommunikationsarbetet vid lärosätet, med placering vid Enheten för strategiskt stöd (ESS), och ska vara ett stöd för ledningen i kommunikationsfrågor.

I uppdraget ingår också att koordinera arbetet med att införa ett mer processinriktat arbetssätt inom området kommunikation på Högskolan. Utgångspunkten är den genomlysning av administrationen, med fokus på processerna information-kommunikation och utbildningsadministration, som konsultföretaget Prové nyligen avslutade.

Radio Halland och Länssjukhuset

Selma Sedelius är född och uppvuxen i Göteborg och inledde sin yrkesbana med att läsa musik, vilket också innefattade en kantorsexamen. 

– Men jag var nyfiken på så mycket annat och kom fram till att musik kan jag alltid hålla på med som hobby, säger hon. 

I stället blev det Journalisthögskolan i Göteborg och därefter arbetade hon i några år som reporter, bland annat på Sveriges Radio Halland. Efter åtta år som informationsansvarig vid Länssjukhuset i Halmstad började hon 2007 sitt nuvarande arbete som informationschef vid Luftvärnsregementet (Lv 6) och Halmstads garnison. 

– Tiden inom försvaret har varit spännande och lärorik på många sätt, till exempel när det gäller organisation och ledarskap. Där finns en stor medvetenhet om hur ledare och grupper fungerar, och det är något man diskuterar väldigt öppet, säger hon. 

Gästföreläsare på Högskolan

Selma Sedelius har haft flera kontakter med Högskolan i Halmstad genom åren, till exempel som gästlärare och samarbetspartner. Hon har hållit föreläsningar i medie- och kommunikationsvetenskap, varit handledare åt studenter på praktik och deltagit i samarbetsprojekt genom sitt nuvarande arbete vid Försvarsmakten. Hon var också med i referensgruppen vid utvecklandet av det nya programmet Samhällsanalys och kommunikation. 

– Högskolan i Halmstad känns som en arbetsplats med spännande utmaningar och möjligheter för en kommunikatör. Alla olika specialister, den stora kunskap som finns samlad här och den forskning som bedrivs är ju något fantastiskt att få berätta om. För mig känns det som något av det finaste man kan göra, att få arbeta i en organisation som har utbildning och forskning som sin främsta uppgift.

Text och bild: IDA LÖVSTÅL

Selma Sedelius

Ålder: 44 år

Familj: Är gift med Johan Sedelius Hörberg. De har tre barn: 8, 11 och 13 år. 

Bor: Frösakull

Åtaganden vid sidan av jobbet: ”Körsångare, fotbollsmamma och musikcoach åt mina barn. Jag är även ordförande i Gullbrandstorps scoutkår. På senare år har jag ändå rensat i mina föreningsåtaganden.”

Intressen: ”Sång och musik är min stora glädje i livet, vid sidan av jobb och familj. Jag sjunger i Halmstads vokalensemble och spelar lite piano. Fuskar även på dragspel till husbehov, som vid midsommar och vid lägerbål. Jag tycker också mycket om att läsa.”

Läser just nu: Joyce Carol Oates. ”Välskrivna böcker med spännande språk, och ändå tillräckligt mycket handling för att jag inte ska somna.”Sidan uppdaterad 2014-05-23