Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-05-23. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-05-23

S:t Andrews golfteam på besök i Halmstad

I morgon kommer ett golfteam från S:t Andrews University i Skottland till Halmstad för att träna, tävla och utbildas under en vecka. Det är Scandinavian School of Golf vid Högskolan i Halmstad som välkomnar nio tränare och studenter för andra året i rad.

Utbildningen Scandinavian School of Golf vid Högskolan i Halmstad har sedan flera år tillbaka ett samarbete med S:t Andrews University i Skottland. The Royal and Ancient Golf Club of S:t Andrews, The R&A, genomför exempelvis ”The Open Championship”  (oftast kallad British Open), och stöttar Scandinavian School of Golf ekonomiskt. 

Under en vecka kommer S:t Andrews Universitys golfteam till Halmstad för att träna på Volkswagen golfarena. Laget ska också spela en match mot Scandinavian School of Golf på Halmstad golfklubb den 27–28 maj. 

Även förra året fick Halmstad och Högskolan besök av golfteamet från S:t Andrews University. Bild: Scandinavian School of Golf

– Tidigare har vi spelat matcher mot varandra i Portugal, Skottland och Halmstad. S:t Andrews kommer med ett starkt lag detta år så vi ser fram emot en jämn och tuff match. Matchen är ett roligt inslag i våra sammankomster, men huvudsyftet är att vi ska utbyta erfarenheter med varandra för att utvecklas, säger Sofia Grönberg Whitmore, sportchef på Scandinavian School of Golf. 

S:t Andrews Universitys golfteam kommer att ta del av en rad föreläsningar på Högskolan i Halmstad. Temat är ”Att hantera utmaningar i elitgolfarens karriärer”, vilket är ett av Högskolans forskningsområden. Dessutom kommer Fredrik Wetterstand, golftränare på Scandinavian School of Golf, att arrangera workshoppar kring golfträning och utveckling. 

– Genom att förena den kunskap och erfarenhet som vi har här i Halmstad med tränarnas från Skottland vill vi driva på utvecklingen för golfträning. Vi vill hjälpa spelarna till ännu bättre golfprestationer, säger Sofia Grönberg Whitmore.


Sidan uppdaterad 2013-05-23