Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-10-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-10-07

Strategiska forskningsmedel till hållbarhet och forskartillväxt

Hållbara innovationer och forskartillväxt står i fokus när rektors strategiska forskningsmedel fördelas på sammanlagt fem projekt. Två av dessa tilldelas medel och tre får stöd för vidare utveckling av ansökningarna. 

Syftet med rektors strategiska resurs är att ge stöd till särskilda satsningar av långsiktig karaktär. Detta är första året som dessa medel fördelas.

De två projekt som tilldelas forskningsmedel är:

  • ”Grön innovation: hållbara innovationer inom grön näring”. Projektet, som beviljas 5,7 miljoner kronor, har enligt motiveringen ”hög samhällsrelevans” och ”en tydlig strategisk inriktning för samverkan och samproduktion av innovativa hållbara affärsmodeller”. 
  • ”Strengthening the PhD Education at the School of IDE/EIS”. Beviljas 6 miljoner kronor. Satsningen syftar till att säkerställa tillväxten av forskare inom en existerande forskningsmiljö och har ”hög relevans för Högskolan i Halmstads utveckling”.

De tre projekt som tilldelas utvecklingsmedel är:

  • ”Uppbyggnad av SCACA (Swedish Center for Applied Social and Cultural Analysis)”
  • ”Barns hälsa och livsstil – 2008 års barn i Halland”
  • ”Framtidens lärande: samhällsförändringar och aktörskap”

JOACHIM BRINK


Sidan uppdaterad 2013-10-25