Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-07-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-07-12

Strax över 7 000 personer antagna till Högskolan i Halmstad

I dag kommer det första beskedet till dem som har sökt in till landets högskolor och universitet till hösten.

I dag får de personer som sökt har något program eller kurs med start i höst, besked om de har fått plats eller inte. Till Högskolan i Halmstad har 22 128 personer sökt i år, jämfört med 21 131 inför höstterminen 2012. Högskolan har i det första urvalet antagit 7 228 personer till höstens utbildningar. Antalet reserver till Högskolan i Halmstad är totalt 12 929. 

Sjuksköterska och ekonom populärast

Som tidigare år är det Högskolans ekonomprogram som är mest attraktiva, här finns även det största antalet reserver. Mest populärt är Civilekonomprogrammet med 957 reserver och strax efter följer Ekonomprogrammet med 649 reserver. 

Sjuksköterskeprogrammet ligger även det i topp, detta gäller båda studieorterna: Halmstad och Varberg. Bland lärarutbildningarna är det förskollärarutbildningen som står högst i kurs, här finns det 250 reserver. Utbildningen till grundlärare, F–3 och 4–6, är även den fylld, medan det på ämneslärarutbildningarna finns lediga platser. 

– Jag tycker det är roligt att nya program så som Samhällsanalys och kommunikation har fått många sökande. Positivt ser jag också på våra tre miljöutbildningar där antalet sökande och antagna har ökat sedan tidigare år, säger Brita Lundh chef, studerandeavdelningen.

Sommaröppet på Högskolan

Inför sitt beslut att tacka ja till en plats vid Högskolan i Halmstad har alla som sökt har till Högskolan blivit inbjudna till sommaröppet den 26 juli. Där finns det möjlighet att bekanta sig med Högskolan och campus samt ställa frågor till personal, studenter och representanter för kåren. 

EMELIE ANDERSSON

Fotnot. Senast den 31 juli måste man tacka ja till sin plats för att behålla den. Därefter görs urval 2.


Högskolan i Halmstad har i första urvalet antagit 7 228 personer.

I dag kommer beskeden till dem som har sökt till landets högskolor och universitet till hösten. Högskolan i Halmstad har i första urvalet antagit 7 228 personer.

Sidan uppdaterad 2013-07-12