Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-06-18. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-06-18

Studenter från Högskolan
i internationell nätverkstävling

Tre av de fyra studenter som har blivit uttagna att representera Sverige i den internationella nätverkstävlingen NetRiders kommer från Högskolan i Halmstad. I tävlingen, som arrangeras av det världsomspännande nätverket Cisco Networking Academy, testar studenterna sina kunskaper i nätverksteknik mot studenter i hela världen. 

Tävlingen vänder sig till studenter som läser kurser inom ramen för Cisco Networkning Academy, där Högskolan i Halmstad ingår. Flera av Högskolans utbildningar innehåller Cisco-kurser, bland annat programmen Nätverksdesign och datordrift samt Magisterprogrammet i datornätverksteknik. I maj hölls lokala uttagningar på olika håll i Sverige och då gick fyra personer vidare till den internationella finalen. En av dem är Mark Thomson som läser Nätverksdesign och datordrift.

– Uttagningen var utmanande, med väldigt många uppgifter på kort tid. Det var kul att testa kunskaperna och det är en ära att nu få representera Sverige i den internationella tävlingen, säger han.

Bästa kvinnliga deltagaren

Mark Thomson gick vidare eftersom han var en av de tre bästa studenterna i Sverige. De övriga två blev Alexander Wikström, som också läser Nätverksdesign och datordrift på Högskolan i Halmstad, och Johan Bäversjö vid Högskolan Väst.

Den tredje som kvalificerade sig till finalen från Högskolan i Halmstad är Lolita Mageramova, som blev Sveriges bästa kvinnliga deltagare.

Totalt deltar ungefär 10 000 studenter från hela världen i tävlingen. Finalen hålls online i respektive land den 24 september. Därefter koras de 17 vinnarna, som vinner en veckolång studieresa till Cisco Systems huvudkontor i San José i Kalifornien.

Andra året av framgång för Högskolan i Halmstad

Även förra året var Högskolan i Halmstads studenter framgångsrika i tävlingen. Då var två av de tre studenter som gick vidare till den internationella finalen från Halmstad.

Malin Bornhager, lärare och projektledare för Cisco Networking Academy vid Högskolan, är glad över utfallet.

– Det är roligt att vi för andra året i rad hamnar så bra till. Det här är ju en utbildning som är likadan över hela världen, och det här är ett kvitto på att vi håller hög standard i jämförelse med andra, säger hon.

Text och bilder: IDA LÖVSTÅL

Cisco Networking Academy

Cisco Systems är världsledande på nät- och internetlösningar. Företaget har startat nätverket Cisco Networking Academy, där Högskolan i Halmstad ingår som en regional akademi. Högskolan i Halmstad har rättigheter att utbilda både studenter och instruktörer inom akademin. Genom akademin erbjuder Cisco utbildningar i nätverksteknik i samarbete med universitet, högskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar. Det finns i dag cirka 10 000 Ciscoakademier i totalt 170 länder. 

Den 24 september tävlar Alexander Wikström, Mark Thomson och Lolita Mageramova i den internationella finalen av nätverkstävlingen NetRiders.

Alexander Wikström, Mark Thomson och Lolita Mageramova läser Nätverksdesign och datordrift på Högskolan i Halmstad. De representerar Sverige i nätverkstävlingen NetRiders, där 10 000 studenter från hela världen deltar.

Sidan uppdaterad 2013-06-18