Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-09-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-09-25

Studenter imponerade i nätverkstävling

Studenter från Högskolan i Halmstad gjorde en stark insats när det i går var dags för finalen i den internationella nätverkstävlingen NetRiders.

Tre av de fyra studenter som hade blivit uttagna att representera Sverige läser på Högskolan i Halmstad. Av dem placerade sig Mark Thomson bäst, efter att ha slutat på sjätte plats av de totalt 172 tävlande i regionfinalen för länder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Alexander Wikström kom på 13:e plats och Lolita Mageramova kom på 89:e plats. Alla tre läser Nätverksdesign och datordrift på Högskolan i Halmstad.

– Det här är ett gott betyg för vår utbildning och en bra merit för de studenterna som har deltagit och presterat väl. Det är riktigt roligt – för dem, för oss lärare och för Högskolan, säger Malin Bornhager, lärare och projektledare för Cisco Networking Academy vid Högskolan i Halmstad.

I tävlingen, som arrangeras av det världsomspännande nätverket Cisco Networking Academy, testar studenterna sina kunskaper i nätverksteknik mot studenter i hela världen. Tävlingen vänder sig till studenter som läser kurser inom ramen för Cisco Networkning Academy, där Högskolan i Halmstad ingår. Flera av Högskolans utbildningar innehåller Cisco-kurser, bland annat programmen Nätverksdesign och datordrift samt Magisterprogrammet i datornätverksteknik.

De fyra som representerade Sverige i årets tävling utsågs i maj vid lokala uttagningar på olika håll i Sverige. Finalen hölls online i respektive land den 24 september. Totalt deltar ungefär 10 000 studenter från hela världen i tävlingen och första priset är en studieresa till Cisco Systems huvudkontor i San José i Kalifornien. 

IDA LÖVSTÅL

Alexander Wikström, Mark Thomson och Lolita Mageramova, som läser Nätverksdesign och datordrift vid Högskolan i Halmstad, representerade Sverige i den internationella finalen av nätverkstävlingen NetRiders.

Sidan uppdaterad 2013-09-27