Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-09-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-09-04

University of St Andrews bjuder in Scandinavian School of Golf till sitt 600-årsjubileum

Studenter på programmet Professionellt idrottsutövande – inriktning golf har tillsammans med Scandinavian School of Golf fått en inbjudan till prestigefyllda University of St Andrews i Skottland i samband med firandet av universitetets 600-årsjubileum.

University of St Andrews grundades 1413 och firar nu sitt 600-årsjubileum med aktiviteter under hela året. Utöver ett antal temadagar och en stor insamling av donationer till universitetet, arrangeras även en golftävling med fyra deltagande lag, där studenterna på Högskolans program Professionellt idrottsutövande – inriktning golf är ett.

Studenter på Högskolans program Professionellt idrottsutövande – inriktning golf har flera gånger varit i Skottland och tränat och spelat på anrika golfanläggningen St Andrews. Här vid ett besök tillsammans med Sofia Grönberg Whitmore, sportchef på Scandinavian School of golf (tvåa från vänster) och James Parker, universitetsadjunkt på Högskolan (trea från vänster).

Förutom Högskolan i Halmstads och University of St Andrews eget golflag, deltar ett lag från sydafrikanska Pretoria University samt spelare från Skottlands landslag.

– Vi är hedrade att ha fått en inbjudan till detta fantastiska arrangemang. Samarbetet med St Andrews och inbjudan till jubileet är en riktig fjäder i hatten för både Scandinavian School of Golf och Högskolan i Halmstad. Vi är också glada att kunna bidra till en fortsatt utveckling av universitetsgolf i Europa, säger Sofia Grönberg Whitmore, sportchef på Scandinavian School of Golf.

Besökte Halmstad tidigare i år

University of St Andrews har länge haft ett nära samarbete med Scandinavian School of Golf med årliga kunskapsutbyten och vänskapliga matcher. Studenter från universitetets skollag var tidigare i år på besök i Halmstad för träning på Volkswagen Golfarena, utsett till Sveriges bästa träningsanläggning, och fick då även vara med på föreläsningar på Högskolan om hur man kan hantera negativa tankar på och utanför banan.

Unikt högskoleprogram

Högskolans program Professionellt idrottsutövande – inriktning golf i samarbete med Scandinavian School of Golf är ett alternativ för elitgolfare till att studera på college i USA.

– Sedan programmet startade 2008 har flera golfspelare fostrats som nu spelar på olika tourer, medan andra har fått stöd i att hitta sin plats i golfvärlden i någon annan roll. Utbildningen är inne på sin sjätte studentkull och tar in åtta till tolv studenter varje år, berättar Sofia Grönberg Whitmore.

FAKTA

Scandinavian School of Golf gör det möjligt att kombinera ett professionellt idrottsutövande med akademiska studier på Högskolan i Halmstad. Scandinavian School of Golf är ett privat finansierat initiativ som ger utbildningens studenter möjligheter att utvecklas golfmässigt samtidigt som de studerar idrottsvetenskap på Högskolan i Halmstad. Denna möjlighet är unik i Europa. Scandinavian School of Golf sponsras av Royal & Ancient Golf Club (som bland annat sköter golfens regelverk och arrangerar The Open Championship– ofta kallat British Open), Svenska Golfförbundet, Volkswagen och Fragerus.

Sidan uppdaterad 2013-09-04