Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2013-05-13. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2013-05-13

Utvecklingsingenjörer nominerade till regionfinalen i Venture Cup

På torsdag är det dags för regionfinal i tävlingen Venture Cup Väst. En av de åtta nominerade bidragen kommer från Högskolan i Halmstad. 

Det är Oskar Kurtti och Jonas Halili, studenter på Utvecklingsingenjörsprogrammet, som tävlar i kategorin miljö och energi. De har tagit fram en produkt för energieffektivisering, kontroll och statistik av energiförbrukning i hemmet. 

Venture Cup är en affärsplanetävling som syftar till att hjälpa människor att utveckla och förverkliga sina affärsidéer. Nytt för i år är att tävlingen är indelad i fyra kategorier: människa och samhälle; life science och teknik; miljö och energi samt webb, mjukvara och media. 

De nominerade möts i regionfinalen i Göteborg den 16 maj. Vinnaren i respektive kategori får chans att tävla i Sverigefinalen i juni.


Oskar Kurtti och Jonas Halili läser till utvecklingsingenjörer och deras examensprojekt FlowGoLow har nu nominerats till regionfinalen i Venture Cup Väst. Bild: Anna Sigvardsson/Venture Cup

Sidan uppdaterad 2013-05-13