Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-06-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-06-04

De första civilekonomerna tar examen från Högskolan

I fredags tog de första civilekonomerna examen från Högskolan i Halmstad. Programmet startade för fyra år sedan och nu har det blivit dags för den första kullen att vandra ut i yrkeslivet.

Högskolan i Halmstad var den första högskolan i landet som fick rätt att utfärda civilekonomexamen. Redan från starten 2010 har programmet varit ett av de mest sökta på Högskolan i Halmstad.

– Det är glädjande att genomströmningen är så hög. Av de drygt 30 som började för fyra år sedan tar nu 25 examen. Studenterna har varit mycket engagerade, säger Jenny Ståhl, programansvarig för Civilekonomprogrammet.

Vid en avslutningsceremoni i fredags belönades Hannes Jersenius och Niklas Björkqvist med ett stipendium på 10 000 kronor för den bästa uppsatsen på programmet. Uppsatsen heter ”Den externa redovisningens påverkan på kostnaden för lånat kapital i svenska privata mindre företag – har den någon betydelse?”. Stipendiet delades ut av Bendts bil. 

IDA LÖVSTÅL

Vid examensceremonin fick Hannes Jersenius och Niklas Björkqvist ta emot stipendium för bästa uppsats på programmet. Övriga nominerade var Michelle Larsson, Lotten Ruff, Amanda Wissinger och Evelina Söderberg. Bild: Elin Persson

Högskolan i Halmstad var den första högskolan i Sverige som fick rätt att utfärda civilekonomexamen. Programmet startade 2010.

Sidan uppdaterad 2014-06-05