Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-07-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-07-11

Drygt 7 000 har antagits till höstens utbildningar

I dag har alla som har sökt ett program eller en kurs på landets högskolor och universitet fått veta om de har kommit in.

Över 23 000 personer sökte i våras till höstens program och kurser på Högskolan i Halmstad, vilket var rekordmånga. I dag, den 11 juli, har de fått sitt antagningsbesked och i det första urvalet har 7 059 personer kommit in på höstens utbildningar.

Liksom tidigare år är Högskolans ekonomprogram och sjuksköterskeprogram de utbildningar som är mest attraktiva. Civilekonomprogrammet har efter första urvalet 1 203 reserver, en ökning med 246 stycken från 2013. Det är också den grundutbildning som är svårast att komma in på. Ekonomprogrammet ökar med 163 reserver till sammanlagt 812.

Sjuksköterskeprogrammet hade i år 69 procent fler ansökningar än 2013 och det har som väntat också blivit svårare att komma in på utbildningen, som har 1 116 reserver i Halmstad och 873 i Varberg.

– Detta känns väldigt roligt, då vi vet att våra program håller en hög kvalitet, säger Pernilla Nilsson, vicerektor och professor på Högskolan i Halmstad.

Höstens stora nyhet i utbudet, programmet Civilingenjör i datateknik, blev en framgång och fyller sina platser med råge. Även det nya programmet Samhällsförändring och social hållbarhet är populärt och har 170 reserver efter första urvalet.

– Att civilingenjörsprogrammet fyller sina platser känns som en riktig framgång. Vi har arbetat hårt med rekryteringsinsatser och detta har verkligen gett resultat, säger Pernilla Nilsson. 

Till Kulturprogrammet, som ersätter inställda Kultur, kommunikation och administration, har 47 personer blivit antagna.

Bland lärarprogrammen är förskollärarutbildningen populärast, men även de andra utbildningarna har gått framåt.

– Sverige behöver fler lärare och lärarutbildningen har ett gott rykte så detta är väldigt roligt, säger Pernilla Nilsson.

Nästa fredag, den 26 juli, har Högskolan i Halmstad bjudit in alla som har sökt till Sommaröppet, där man får chansen att bekanta sig med Högskolan och campus. Personal, studenter och representanter för Kåren finns på plats för att svara på frågor inför beslutet att tacka ja till en plats vid Högskolan i Halmstad.

Senast den 31 juli måste den som har blivit antagen tacka ja för att behålla sin erbjudna plats.

JENNY ANDERSSON

Sidan uppdaterad 2014-07-11