Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-10-17. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-10-17

Elektroingenjörer prisas för examensarbete

Andreas Johansson och Amir Khanahmadi, som i våras tog examen från Elektroingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad, har fått Photonic Swedens och Swedish Optical Societys pris för bästa kandidatarbete inom området optik, optronik och fotonik.

Elektroingenjörerna prisas för sitt arbete ”Avståndsmätning med hög noggrannhet till låg kostnad”, som i korthet går ut på att ta fram en sensor som kan mäta avstånd med hjälp av infrarött ljus.

– Det känns jätteroligt! Det är kul att den energi som man har lagt ner på arbetet ger utdelning och uppskattas av branschen, säger Andreas Johansson, som i dag arbetar som forskningsingenjör vid Lunds universitet.

Organisationerna Photonic Sweden och Swedish Optical Society delar ut två priser för studentarbeten inom optik, optronik och fotonik. Priset för bästa kandidatarbete, som gick till Amir Khanahmadi och Andreas Johansson, är nytt för i år.

Priset består, förutom av äran, av 1 000 kronor per person. Det delas ut vid konferensen Optics & Photonics in Sweden, som pågår den 11 och 12 november på Chalmers tekniska högskola.

Amir Khanahmadi och Andreas Johansson tog examen från Högskolan i Halmstad i våras. Deras examensprojekt, som nu har fått pris, visades upp under examensmässan Utexpo.

Sidan uppdaterad 2014-10-17