Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-03-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-02-28

Högtryck när Högskolan höll öppet hus

Hundratals blivande studenter och intresserad allmänhet kom när Högskolan höll öppet hus. Många ville få en bättre bild av livet som högskolestudent.

Det var periodvis både intensivt och trångt när Högskolan i Halmstad höll öppet hus den 26–27 februari 2014. Hundratals blivande studenter och intresserad allmänhet kunde ställa frågor, gå på rundvandringar och lyssna på föredrag.

– Evenemanget blev väldigt lyckat. Öppet hus är en unik möjlighet att visa upp Högskolan i Halmstad. De flesta kommer hit för att ställa frågor om lärosätet och utbildningarna, men många vill även veta mer om livet som högskolestudent, berättar Emelie Andersson, projektledare för öppet hus.


Själva utbildningsmässan var uppbyggd i Högskolehallen. Att de olika utbildningarna samlades ämnesvis i montrar var en uppskattad nyhet.

Nyfikna besökare

Under de två dagarna besökte åtminstone 800 personer den omfattande utbildningsmässan som arrangerades i Högskolehallen. I entrén var trycket högt när portarna slogs upp, och studentambassadörerna Rrezarta Veliqi och Sanna Hermansson fick mycket att göra när informationsblad och påsar med program skulle delas ut.

– Det är väldigt kul att det kommer så många. Dessutom är de nyfikna och ställer många frågor, berättar Rrezarta Veliqi i en paus.

Studentambassadörerna Rrezarta Veliqi och Sanna Hermansson välkomnade besökarna i entrén.

Enkel kommunikation

Nytt för i år var att montrarna var uppdelade efter ämnesområde, till skillnad från tidigare år när varje utbildningsprogram stod separat

– Att samla programmen ämnesvis är ett lyckat upplägg som vi definitivt kommer att fortsätta med. Det förenklade kommunikationen avsevärt. Om någon hade en fråga om en specifik utbildning var det lätt att skicka vidare till rätt person, säger Emelie Andersson.

Skivstången i Idrottscentrums monter var en riktig publikmagnet, och många ville testa sina gränser.

Inte bara utbildningar

Tre besökare som uppskattade enkelheten på öppet hus var Timmy Nilsson, Malin Taube och Jasmine Skoglund från Falkenbergsgymnasiet.

– Vi är intresserade av flera utbildningar här. Det är väldigt bra att man kan prata med studenterna direkt utan att behöva stå i kö, säger Timmy Nilsson och får medhåll av de andra.

Timmy Nilsson, Malin Taube och Jasmine Skoglund från Falkenbergsgymnasiet gillade enkelheten på öppet hus. Även gratisfikat lockade.

Högskolans studentambassadörer fyllde en viktig funktion under de två dagarna. Förutom att hälsa besökarna välkomna ordnade de praktiska detaljer och höll även i guidade rundvandringar på campusområdet.

Studentambassadörerna Sanna Nilsson (näst längst till höger) och Antonia Ladan (längst till höger) höll i en av många guidade rundvandringar på campusområdet.

Under arrangemanget hölls ett 20-tal föredrag om de utbildningar som finns på Högskolan. Förutom de olika ämnesområdena fanns även montrar för Halmstad studentkår, Karriärcentrum, Studenthälsan, Idrottscentrum och Idrottsakademin. Det fanns även möjlighet att få information om utlandsstudier.

– Under öppet hus presenterar vi verkligen en helhetsbild av Högskolan i Halmstad, något som förhoppningsvis kan få ännu fler att välja att studera här, säger Emelie Andersson.

Text och bild: JOACHIM BRINK

Patrik Daun, student på programmet för kultur, kommunikation och administration, svarade på frågor i humanioramontern.

Under evenemanget hölls ett 20-tal föreläsningar, bland annat om de utbildningar som Högskolan erbjuder. Här en föreläsning om att läsa till lärare.

Över 800 besökare kom till öppet hus.

Hallå där!

Tre besökare om öppet hus:

Kerstin Dahlgren, Halmstad

Vad har du fått ut av öppet hus?
– Det ger en mer ingående syn på vad man kan välja. Den personliga kontakten är både viktig och bra.

Ska du studera på Högskolan till hösten?
– Jo, det tror jag.

Dejan Lukic, Halmstad

Vad tycker du om öppet hus?
– Det är ett bra sätt att få veta vad som finns att välja på. Annars är det lätt att man missar något.

Ska du studera på Högskolan till hösten?
– Nej, inte under höstterminen.

Julia Janver, Halmstad

Vad har varit mest intressant under öppet hus?
– Jag är mest intresserad av utvecklingsingenjörsprogrammet.

Ska du studera på Högskolan till hösten?
– Ja, det ska jag.


Öppet hus gav koll på allt som rör studier vid Högskolan i Halmstad.

Roboten Jonson drog besökare till ingenjör- och teknikmontern. Här med dataingenjörsstudenten Jonas Jonson.

Studenter från medie- och kommunikationsvetenskap sände tv direkt från evenemanget, med många intervjuer.

Magnus Forsberg (till höger) var en av värdarna i ekonomimontern.

Putt-tävlingen var ett uppskattat inslag.

Högskolan bjöd på gratis fika. 1 000 kanelbullar var beställda.

Komikern och konstnären Peter Wahlbeck höll ett föredrag om Halmstad och om framtiden för den som är ung idag.

Många gymnasister var intresserade av föreläsningarna.

Sidan uppdaterad 2014-03-01