Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-06-12. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-06-12

Joakim Stierna ny HR-chef på Högskolan

Joakim Stierna blir ny HR-chef (Human Resources) på Högskolan i Halmstad. Han tillträder senast den 1 september och kommer närmast från en anställning som HR-chef vid Air Division på Saab i Linköping.

Joakim Stierna har arbetat som HR-chef inom olika företag i fordonsindustrin, och nu senast inom flygindustrin.

– Jag har jobbat mycket med förändringsarbete, ledarskapsutveckling och målstyrning i olika organisationer. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter från näringslivet kan tillföra något till Högskolan. Jag är väldigt nyfiken av mig och kommer säkerligen synas lite varstans i verksamheten framöver, säger Joakim Stierna.

Han har själv varit student vid Högskolan i Halmstad, där han studerade vid det arbetsvetenskapliga programmet 2000–2002.

– Jag är jättenöjd med utbildningen och lärarna, och har bara positiva erfarenheter från högskoletiden, säger Joakim Stierna.

Joakim Stierna är 40 år och kommer från Oskarström utanför Halmstad, där han också bor i dag med sin familj. På fritiden ägnar han sig, tillsammans med familjen, främst åt idrott – fotboll och badminton.

SELMA SEDELIUS

Fotnot: Personalavdelningen bytte i vintras namn till HR-avdelningen. HR (Human Resources) är det engelska namnet för personalfrågor, som också har blivit alltmer vedertaget i svenska organisationer, och därför benämns befattningen som avdelningschef numera HR-chef.

Joakim Stierna ny HR-chef på Högskolan i Halmstad

"Det ska bli spännande att få leda HR-avdelningen, och att få fortsätta med den nya inriktningen att jobba mer med ett konsultativt arbetssätt gentemot verksamheten", säger Joakim Stierna, ny HR-chef på Högskolan i Halmstad från den 1 september.

Sidan uppdaterad 2014-06-12