Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-06-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-06-25

Ny vd för Science Park Halmstad

Catharina Rydberg Lilja blir ny vd för Science Park Halmstad, där Högskolan i Halmstad är en av ägarna. Närmast kommer Catharina från rollen som näringslivschef och vd för Falkenbergs Näringsliv AB. Hon tillträder under hösten.

– Högskolan i Halmstad ser med stor tillförsikt och glädje fram emot Catharina Rydberg Liljas tillträde som vd för Science Park AB. Catharina har en gedigen och bred erfarenhet, inkluderande erfarenhet från akademin, som ger mycket goda förutsättningar för att leda utvecklingen av Science Park AB i den nya fas som verksamheten nu går in i, säger Tommy Svensson, vice ordförande och Högskolan i Halmstads representant i Science Park Halmstads styrelse.

Mångårig chef med bakgrund inom juridiken

Sedan 2009 har Catharina varit näringslivschef och vd för Falkenbergs Näringsliv AB. I den rollen har hon, i likhet med vad hon kommer ha i den nya tjänsten, ansvar för att driva och utveckla ett offentligt ägt företag som arbetar med tillväxtfrågor. Under Catharinas tid som näringslivschef i Falkenberg blev Falkenberg utsedd till årets tillväxtkommun.

Dessförinnan har Catharina arbetat som chef inom både privat och offentlig verksamhet i många år. Bland annat som affärsområdeschef och chefsjurist på ett finansbolag, som regionchef för Företagarna i Halland, inom bemanningsbranschen, Högskolan och Länsstyrelsen. I botten har hon en jur.kand. examen från Uppsala universitet.

– Det är ett oerhört spännande och utmanande uppdrag som jag är både stolt och glad över. Science Park och Högskolan är en betydelsefull tillväxtmotor för hela regionen och Science Park har idag en väl fungerande inkubatorverksamhet. Det ska bli fantastiskt kul att utveckla verksamheten och förflytta positionen till en fulländad Science Park, säger Catharina Rydberg Lilja.

SPH – Skandinaviens bästa växtplats

Science Park Halmstad arbetar med att stödja nya potentiella tillväxtföretag. Bolaget är icke vinstdrivande och ägs av Halmstads kommun, Högskolan i Halmstad och Science Park Halmstads entreprenörsförening.

SPH har haft en tillförordnad vd sedan Ulf Andersson valde att avgå i slutet av februari i år. Nu ska Catharina Rydberg Lilja fortsätta hans arbete med att bygga upp SPH utifrån styrelsens vision om att SPH ska vara Skandinaviens bästa växtplats för innovativa människor och företag.

Catharina Rydberg Lilja tillträder sin tjänst som ny vd för Science Park Halmstad under hösten. "Science Park har idag en väl fungerande inkubatorverksamhet. Det ska bli fantastiskt kul att utveckla verksamheten", säger hon. Bild: Monica Klingborg / Falkenbergs kommun

Sidan uppdaterad 2014-06-25