Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-07-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-07-25

Stort intresse när Högskolan höll sommaröppet

En temperatur på över 30 grader hindrade inte besökarna från att ta sig till sommaröppet på Högskolan i Halmstad idag. Cirka 350 (förhoppningsvis) blivande studenter kom för att bekanta sig med campus och få svar på sina frågor inför höstens terminsstart.

Syftet med sommaröppet är att studenter som har sökt in ska kunna komma hit för att få svar på sina frågor och se hur det ser ut på Högskolan innan höstens terminsstart.

Cirka 350 besökare kom till Högskolans sommaröppet.

Mycket aktiviteter

Inne i hus Q möttes de blivande studenterna av bland andra representanter för de olika sektionerna, kåren, studenthälsan, karriärscentrum och biblioteket.

Varje halvtimma gavs guidade rundvandringar för att visa undervisningslokaler, högskolebiblioteket, kåren och campus. Besökarna kunde även roa sig med att vara med i en trekamp för att vinna presentkort på massage hos Idrottscentrum och lösa en klurig Kalmarknut för att vinna biobiljetter.

De guidade turerna runt campus var mycket uppskattade.

Många funderingar

Det är många frågor och funderingar som de nya studenterna har inför terminsstarten. Studentambassadörer från Högskolans olika program var på plats och berättade om allt från hur nollningen går till, hur det är att leva studentliv till hur utbildningarna är.

Theodor Sjöberg Åkerlund från Helsingborg ska antagligen läsa programmet Civilingenjör med inriktningen datateknik till hösten.

– Jag har tackat ja, men jag står även som reserv i Lund. Det har varit bra att få komma hit i dag då jag har fått svar på många av mina frågor och även fått hjälp med bostad, säger Theodor.

Olivia Nielsen, också från Helsingborg, har bestämt sig för att läsa lärarprogrammet till hösten.

– Jag har bland annat fått reda på hur nollningen fungerar och jag ska strax gå en guidad tur så att jag får ser campus och var Lärarprogrammet håller till, säger Olivia.

Carina Bui och Simon Grouleff Öberg från Älmhult var också nyfikna på Högskolan.

– Jag har kommit in på civilingenjör med inriktning datateknik och funderar ifall jag ska tacka ja, berättar Carina

Simon hoppas för sin del att bli antagen i nästa urval:

– Jag står som reserv till CAD-teknikerprogrammet och hoppas verkligen att jag också kommer in.

Text: HANNA OLSSON
Foto: NICLAS ROSANDER

Fotnot. Senast den 31 juli måste de som har blivit antagna tacka ja till sin plats om de vill behålla den. Urval 2 görs i början av augusti.

Theodor Sjöberg Åkerlund från Helsingborg har sökt civilingenjörprogrammet med inriktningen datateknik till hösten.

Olivia Nielsen, också från Helsingborg, har bestämt sig för att läsa lärarprogrammet till hösten.

Simon Grouleff Öberg hoppas att han kommer in på CAD-teknikerprogrammet, då han nu står som reserv och Carina Bui ska läsa till civilingenjör.

Sidan uppdaterad 2014-07-25