Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-08-29. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-08-29









Studenterna har intagit Halmstad och Högskolan 

För Högskolans nya studenter har studietiden i Halmstad fått en riktig rivstart. Under tio dagar har det varit nollningsaktiviteter från morgon till kväll – varvat med upprop och informationsträffar.

I dag är nollningens sista dag och på måndag börjar höstterminen och studierna tar vid.

– Det har varit en jätterolig vecka! Det har varit full fart med nollningen och tidigare i måndags hade vi upprop. Vi har fått en bra gemenskap och nu ser jag fram emot att börja läsa, säger Maja Olsson, som ska läsa informatik på programmet Digital design och innovation.

Totalt börjar ungefär 7 000 studenter höstterminen på Högskolan i Halmstad i nästa vecka. Av dem är uppskattningsvis 2 000 nya studenter.

Servicecenter på Högskolan har haft bråda dagar i veckan. Många nya studenter har haft frågor om uppropstider, inloggningsuppgifter och scheman. Bild: Joachim Brink

Många internationella studenter

Dessutom har ungefär 120 internationella studenter nyligen anlänt till Halmstad för att börja läsa på Högskolan, och fler är på ingång. Studenterna kommer från hela världen och de flesta åker inom Högskolans utbytesprogram. Två av dem är Jessica Campos och Augusto Almada från Brasilien, som ska läsa masterprogrammet i inbyggda och intelligenta system.

– Vi har kommit till Halmstad på grund av att utbildningen ska vara bra. Det är också ett tillfälle att få uppleva Sverige och en ny kultur, säger Augusto Almada.

Svenskt midsommarfirande

Under de tre veckor som de har varit i Sverige har de både hunnit med att lära känna sin nya hemstad och fått vänner på Högskolan.

– Halmstad är vackert och jag gillar att det är ganska litet – det är skönt att kunna cykla överallt. Och alla är otroligt trevliga och artiga, säger Jessica Campos.

Nollningen i Sverige hör utan tvekan till det mest minnesvärda de har varit med om.

– Vi har fått prova på en svensk grillkväll och svenskt midsommarfirande, med lekar och dans. Och en massa andra roliga aktiviteter. Nollningen kan man sammanfatta med ett ord: galet! säger Augusto Almada.

Text: IDA LÖVSTÅL
Bildspel: JOACHIM BRINK

Fotnot. Nollningen arrangeras av Halmstads studentkår och pågår den 20–30 augusti.


Jessica Campos och Augusto Almada, utbytesstudenter från Brasilien, ska läsa Masterprogrammet i inbyggda och intelligenta system. Bild: Ida Lövstål

Nollningen har den senaste veckan satt sin prägel både på campus och stan. Bild: Joachim Brink

Robin Nilsson ska läsa programmet Nätverksdesign och datordrift och Maja Olsson Digital design och innovation. Bild: Ida Lövstål

Sidan uppdaterad 2014-08-29