Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2014-10-03. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2014-10-03

Utvecklingsingenjörer nominerade i prestigefylld tekniktävling

Tre av fem nominerade studentprojekt i den prestigefyllda tävlingen Swedish Embedded Award är från Högskolan i Halmstad.

De tävlande är utvecklingsingenjörer och är nominerade i kategorin för studenter. De tävlar mot studenter från Chalmers tekniska högskola och Mälardalens högskola.

Dessutom är ett företag från Halmstad nominerat i företagsklassen. Det är Free2move, som grundades 2000 av Pelle Wiberg som en avknoppning från hans forskning vid Högskolan i Halmstad.

Prisutdelningen hålls den 4 november i samband med Ebedded Conference Scandinavia i Stockholm.

Swedish Embedded Award delas ut till årets bästa konstruktioner inom ”embedded technology”. Priset riktar sig till både företag och studenter och bidragen ska innehålla inbyggd intelligens och vara kommersiellt intressanta. Bakom priset står branschorganisationen Svensk elektronik och tidningen Elektronik i Norden.

IDA LÖVSTÅL

De nominerade bidragen från Högskolan i Halmstad:

Coymo
Kim Gutestam, Mattias Magnusson, utvecklingsingenjörer

Coymo är en teknisk lösning för att verifiera att träning, motion och rehabilitering ger önskad effekt. Systemet kan jämföra rörelsemönstret i ett träningsmoment med ett inspelat "referensmönster" och visa hur pass nära idealet man ligger eller varna för avvikelser.

Spectraflag
Daniel Sträng, utvecklingsingenjör

Spectraflag är en elektronisk produkt som kan liknas vid en digital orienteringskontroll. Initialt är syftet att den ska användas inom actionsporter, som paintball och airsoft, men det finns också många fler tänkbara användningsområden.

Swiftsense Wardrobe
Robert Johansson, Andreas Andreen, utvecklingsingenjörer

Swiftsense Wardrobe är ett system som på ett säkert sätt håller ordning på förvarade tillhörigheter i garderober på mässor, teatrar etc. Vid inlämning av objekt scannas besökarens finger och den unika koden för fingeravtrycket kopplas till garderobsgalgen, SwiftHanger.

I våras fick utvecklingsingenjör Daniel Sträng Fåhréstipendium för både bästa student och bästa projekt. Nu är han en av årets nominerade i tävlingen Swedish Embedded Award. Bild: Elin Olsson

Sidan uppdaterad 2014-10-03