Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-05-05. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-05-05

App för barn som överlevt cancer

Idag lyckas behandlingen för många unga som diagnosticerats med cancer, men den psykologiska och sociala påfrestningen i övergången till vardagslivet är fortfarande stor. Högskolan i Halmstad har utvecklat appen Give Me a Break, vars syfte är att ge unga som överlevt cancer en möjlighet att knyta vänskapsband med andra överlevare. Nu är den första versionen av appen klar och redo att testas i full skala.

– Barnen som hittills har provat Give Me a Break i testmiljö har haft mycket kul med appen. Genom Give Me a Break hoppas vi kunna hjälpa barn som överlevt cancer att skapa sociala nätverk. Med det rätta stödet kan övergången till vardagslivet bli lättare för dem, säger Jens Nygren, projektledare och docent i medicinsk vetenskap vid Högskolan i Halmstad.

Give Me a Break är en digital plattform för realtidsinteraktioner mellan canceröverlevare i åldrarna 8-12 år. Syftet med plattformen är att barnen ska träffa vänner och skapa ett socialt nätverk för ett långsiktigt stöd. Filmen är gjord av Hello There.

Dags för skarpa tester

Appen har utvecklats av Högskolan i Halmstad i samarbete med den prisbelönade spelstudion Hello There och den digitala byrån CP+B Scandinavia. Friska barn i åldrarna 8-12 år har redan testat prototypen för Give Me a Break, med lyckat resultat. Forskargruppen bakom Give Me a Break testar nu appen med barn som har överlevt cancer, med förhoppningen om att testerna faller lika väl ut som tidigare.

– Vi är glada över att få vara en del av det här projektet och att använda våra kunskaper inom kommunikation och underhållning i ett gott syfte, genom att hjälpa unga canceröverlevare i övergången till ett vardagsliv. Om testerna med prototypen går bra är vi redo att börja bygga den faktiska plattformen, säger Oskar Eklund, VD på Hello There.

Give Me a Break – en app vars syfte är att ge unga som överlevt cancer en möjlighet att ta kontakt och knyta vänskapsband med andra överlevare.

Sidan uppdaterad 2015-05-05