Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-09-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-09-24

Golfmedaljer till högskolestudenter

Sju högskolestudenter utmärkte sig rejält under Student-EM i golf i Schweiz. De kom hem till Sverige med två silver och ett brons. Dessutom gjorde en av dem sitt livs första hole-in-one.

– Det var jätteroligt! Vi hade ett bra lag och tävlingen var mycket rolig, säger Therèse Nerpin, som knep andra platsen i damernas singeltävling.

Hon kämpade sig till silvret, trots att hon fått nackspärr sista dagen av tävlingen, och kände smärta vid varje slag. Det skilde bara ett enda slag mellan henne och guldvinnaren. Dessutom tog Therèse Nerpin, tillsammans med de andra tjejerna, silver i lagklassen. Killarna fick med sig ett brons i herrklassen.

Det svenska laget bestod av sju golfare från Scandinavian School of Golf vid Högskolan i Halmstad. De läser alla programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv vid Högskolan. Scandinavian School of Golf är ett privat och fristående komplement till utbildningen.

Bästa minnet

20-åriga Therèse Nerpin har spelat golf sedan hon var sex år gammal. Under dessa 14 år har hon aldrig lyckats göra en hole-in-one. Men första dagen av Student–EM skedde det äntligen. Därför är det självklart vad hon kommer minnas mest från tävlingen i St Gallen i Schweiz.

– Det blir min hole-in-one jag minns, men även att vi hade väldigt roligt som lag. Eftersom det är mitt första år på utbildningen blev tävlingen ett sätt att lära känna de andra i laget, säger hon.

Kombinerar utbildning med idrott

Therèse Nerpin är mycket positiv till programmet Professionell idrottkarriär och arbetsliv vid Högskolan i Halmstad.

– Jag trivs väldigt bra. På programmet får man lära sig kombinera idrott med högskolestudier, samtidigt som jag kan satsa på golfen. Jag hoppas utbildningen utvecklar mig som golfare, idrottare och människa, säger hon.

Det som närmast hägrar för Therèse Nerpin när det gäller golf är kvalet till Europatouren i slutet av oktober.

– Jag tror det kommer att gå bra, jag känner det.

Text: Mikael Evard

Bild: Sofia Grönberg Whitmore

Svenska damlaget tog silver. Från vänster: Therèse Nerpin, Malin Vingeskog och Josefin Odenring.

Sidan uppdaterad 2015-09-24