Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-08-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-08-26

Högskolans nya entré – ett öga mot världen

Efter många års förhoppningar stod den så äntligen klar. I dag invigdes den nya huvudentrén på Högskolan i Halmstad. Den innebär att tillgängligheten ökar till lärosätet och tillsammans med det nya kaféet skapas en unik mötesplats.

– Det är en stor dag. För 25 år sedan flyttade Högskolan hit, och det har saknats en entré sedan dess. Men nu är den äntligen på plats. Entrén är ett öga ut mot världen, sa Högskolans rektor Mikael Alexandersson som invigningstalade.

Rektor Mikael Alexandersson (till vänster) och Christer Sundberg, vd för fastighetsägaren Harry Sjögren AB (till höger), invigningstalade.

I samband med invigningen öppnade även det nya fiket Kafè Framkanten, som ligger i anslutning till huvudentrén. Mikael Alexandersson betonade att den sammanslagna effekten av entrén och kaféet blir att skapa en samlingsplats för möten mellan personal, studenter och besökare. Något sådant har inte funnits på Högskolan tidigare i denna form.

Bättre än förväntat 

Christer Sundberg, vd för fastighetsägaren Harry Sjögren AB, stämde in i lovorden för nybyggnationen:

– Den har faktiskt blivit bättre än skisserna. Porten förtydligar entrén till Högskolan som nu vänds mot staden och världen.

Uppslutningen var stor, när den nya entrén invigdes.

I samband med invigningen var det även prisutdelning i den tävling som ledde fram till att Kafé Framkanten fick sitt namn. Dan Bergström, student vid Språkvetarprogrammet på Högskolan, lämnade det vinnande förslaget med motiveringen:

”Syftar på att Högskolan vill ligga i framkanten vad det gäller forskning och samarbete med näringslivet, och en vision om att förbättra skolan som helhet”.

Språkvetarstudenten Dan Bergström (i gul skjorta) var den som låg bakom namnet Kafé Framkanten. Mikael Sterner, restaurangchef Eurest (till vänster), gratulerade.

Text: MIKAEL EVARD
Bild: JOACHIM BRINK
Film: LOUISE WANDEL

Rektor Mikael Alexandersson var den som klippte bandet och invigde den nya entrén.

"Entrén är ett öga ut mot världen", betonade rektor Mikael Alexandersson.

Invigningen genomfördes under både rappa och festliga former.

Den sammanslagna effekten av entrén och kaféet blir att skapa en samlingsplats för möten mellan personal, studenter och besökare.

Fullsatt i Kafé Framkanten.

Kafé Framkanten är ett välkommet tillskott till campus.

Sidan uppdaterad 2015-08-26