Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-06-10. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-06-10

Högskolan ställer ut på Game Masters

Den internationella utställningen Game Masters pågår just nu i Halmstad Arena. Högskolan är på plats och visar vad den kan erbjuda spelvärlden, både när det gäller forskning och utbildningar.

Game Masters är en prisbelönt australisk utställning som gästar Halmstad Arena under tiden 28 maj–31 augusti. Under evenemanget visas spel från 1970-talet och fram till i dag.

På utställningen visas en informativ film om appen Give Me a Break, som har tagits fram i samarbete med Högskolan i Halmstad. Applikationen är i spelformat och den ska hjälpa barn som har överlevt cancer att skapa sociala nätverk. Appen har fått både nationell och internationell uppmärksamhet.

Pontus Wärnestål invigningstalade när Game Masters utställning öppnade. Han ingår i forskarteamet som har tagit fram Give Me a Break. Han är också programansvarig för Högskolans kandidatprogram Digital design och innovation. En del i den utbildningen handlar om just spel.

 – Vi studerar och arbetar med grundläggande spelkonstruktion, men framför allt studerar vi hur man kan använda spelmekanik och storytelling i andra digitala tjänster och upplevelser, säger Pontus Wärnestål och forsätter:

– Spelmekanik har visat sig ha stor positiv effekt på motivation, lärande och upplevelse, vilket gör det till ytterligare ett attraktivt verktyg för digitala designer oavsett om man arbetar i spelindustrin eller inte.

Högskolans utbildningar innehåller de olika komponenter som behövs för att utveckla spel. På Dataingenjörsprogrammet och programmet Civilingenjör i datateknik kan man lära sig om hårdvara och programmering. Vill man studera hur man utvecklar gränssnitt är det följaktligen programmet för Digital design och innovation som gäller.

Text: MIKAEL EVARD och NICLAS ROSANDER

Nathalie Agerhem, värd på utställningen Game Masters, tittar på filmen om appen Give Me a Break som har tagits fram i samarbete med Högskolan. Bild: MIKAEL EVARD

Sidan uppdaterad 2015-06-10