Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-12-09. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-12-08

Konstutställning skapar samarbeten

Destination Halmstad, Kulturprogrammet och utbildningarna i konstvetenskap vid Högskolan i Halmstad har inlett ett samarbete gällande den internationella vandringsutställningen Monet till Cézanne.

Den 19 maj öppnar utställningen där franska impressionister som Claude Monet, Paul Cézanne och Henri de Toulouse Lautrec presenteras. På Högskolan i Halmstad studerar studenterna vid Kulturprogrammet och utbildningarna i konstvetenskap just nu de franska impressionisterna. Därför har ett samarbete inletts mellan utställningen och studenterna.

Den internationella vandringsutställningen "Monet till Cézanne – de franska impressionisterna" öppnar på Halmstad Arena den 19 maj 2016. Bild: Destination Halmstad

− Det är ett utmärkt tillfälle för våra studenter att få tillämpa sina kunskaper och att reflektera över hur de kan användas i en konkret situation, säger Helen Fuchs som är lektor i konstvetenskap och undervisar studenterna på Kulturprogrammet.

Studenterna bidrar med material

Samarbetet innebär att studenterna kommer att bidra med material till projektets kommunikation under våren. Materialet ska innehålla fördjupande reflektioner kring utställningsformatet, konstnärerna och den tid kring sekelskiftet som utställningen handlar om.

− Kulturprogrammet på Högskolan i Halmstad ska förbereda studenter för ett jobb inom offentlig och privat kultursektor, och för annan verksamhet där kunskaper om kultur och kommunikation efterfrågas. Vi ser därför utställningen som ett exempel på vad studenterna skulle kunna arbeta med efter utbildningen, säger projektledaren Anna Karlsson.

Om utställningen

Monet till Cézanne – de franska impressionisterna, är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som stimulerar alla sinnen. Målningarna får liv genom projektion i enorm skala med livfulla detaljer. Monet till Cézanne öppnar den 19 maj 2016 på Halmstad Arena.

Helen Fuchs är lektor i konstvetenskap vid Högskolan. "Det är ett utmärkt tillfälle för våra studenter att få tillämpa sina kunskaper och att reflektera över hur de kan användas i en konkret situation", säger hon. Bild: JOACHIM BRINK

Sidan uppdaterad 2015-12-09