Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-06-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-06-24

Life science-entreprenörer ger oss framtidens välfärd

Högskolan i Halmstad var med som partner när entreprenörer och forskare samlades för andra året i rad under Life Science Day i Båstad. Entreprenören och entreprenörskapets förutsättningar stod i fokus när life science-entreprenörer delade med sig av sina lärdomar på vägen till framgång.

Dagen bestod av tolv korta presentationer av bland andra Magnus Lundin, vd för Sisp (Swedish Incubators and Science Parks), Magnus Björsne, chef för AstraZenecas BioVentureHub och Karin Weman, universitetsadjunkt i psykologi vid Högskolan i Halmstad. Karin Weman talade om e-hälsa, motivation till motion och forskningsprojektet GoDISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karin Weman, universitetsadjunkt vid Högskolan i Halmstad intresserade många med sitt forskningsprojekt som handlar om motivation till motion.

Pannband som registrerar hjärnaktivet

Högskolan var även representerad av de två studenterna Henrik Jern och Robert Persson som delade med sig av sina tankar kring hur de som unga entreprenörer kan lyckas inom medicinteknikbranschen utan att ha tidigare kunskap och erfarenhet om branschen. De har läst till utvecklingsingenjörer vid Högskolan i Halmstad och har i sitt examenprojekt utvecklat ”EpBand” – ett pannband som registrerar hjärnaktivitet och underlättar diagnoseringen av epilepsi.

– Istället för att patienten blir inlagd på sjukhus i upp till fem dygn för diagnostisering räcker det med att hen har på sig EpBand under en veckas tid. På så vis kan personen fortsätta sitt vardagliga liv samtidigt som sjukvården kan spara resurser, berättar Robert Persson.

Studenterna Robert Persson och Henrik Jern visade upp sitt examensprojekt "EpBand" - pannbandet som registrerar hjärnaktivitet.

Entreprenörsveckan Båstad

Life Science Day är en del av Entreprenörsveckan Båstad som syftar till att synliggöra entreprenörer och för att öka intresset för entreprenörskap. Entreprenörsveckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster pågår hela denna vecka med olika teman och föreläsningar varje dag.


Text: HANNA OLSSON
Bild: HANNA OLSSON

Didrik Rosén, från Business Region Göteborg var intresserad av hälsoinnovationerna som fanns i  Högskolans monter.

Sidan uppdaterad 2015-06-24