Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-02-27. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-02-27

På utbildningsmässan kunde besökarna träffa studenter från Högskolans olika program.

Många besökare när Högskolan höll öppet hus

I går var det dags för årets öppet hus på Högskolan i Halmstad. Många studieintresserade passade på att besöka mässan för att få veta mer om utbildningar, högskolestudier och livet som student.

Ungefär 670 personer var föranmälda till öppet hus, framför allt från gymnasieskolor, folkhögskolor och vuxenutbildningar från Halland och Sydsverige. En av dem var Johanna Emgård som hade åkt från Helsingborg för att ta sig en titt på Högskolan och få veta mer om framför allt Bygg- och fastighetsekonomprogrammet. 

– Jag funderar på att söka det i höst – jag läser sista året på ekonomprogrammet på gymnasiet och är intresserad av fastigheter. Under öppet hus har jag pratat med studenter som läser här och gått på informationspass. Jag har också anmält intresse för att komma hit och skugga en student senare i vår, säger hon.

Kanske ingenting för mässans mer höjdrädda besökare.

Robot och klättervägg

Under dagen fanns en hel del att göra för besökarna. Miniföreläsningar varvades med guidade campusturer och olika aktiviteter i montrarna. Man kunde bland annat öva golfputtar, styra en robothand, kika på den dansande humanoiden Johson eller klättra på klättervägg.

På mässan fanns det också möjlighet att träffa studie- och karriärvägledare, få information om utlandsstudier och prata med studenthälsan eller studentkåren.

Hur är det att läsa till sjuksköterska i Halmstad? Under mässan fanns chans att fråga studenterna direkt.

Välbesökt

– Vi är jätteglada över att så många har hittat hit! Det har varit stort intresse för våra rundvandringar och miniföreläsningar. Förhoppningsvis har många som funderar på att börja läsa fått mer kött på benen inför sitt val, säger projektledare Hanna Olsson.

Öppet hus var öppet i två omgångar. Mellan klockan 9 och 13 var elever och personal från gymnasieskolor särskilt inbjudna och på kvällen, klockan 16 till 19, välkomnades intresserad allmänhet. 

Text: IDA LÖVSTÅL
Bilder: JOACHIM BRINK

Humanoiden Jonson var en av de medverkande under öppet hus. Ibland bjöd hen på uppskattade dansuppvisningar.

Studentambassadörerna hade fullt upp under dagen med att guida besökarna rätt.

Ungefär 670 var föranmälda till öppet hus, framför allt från skolor i Halland och Sydsverige.

Fem får frågan:

Har du hittat någon utbildning som intresserar dig?

Kevin Paulsen, läser spelutveckling på Ljud- och bildskolan i Halmstad
”Jag är intresserad av att läsa något inom teknik och data. Jag kan tänka mig att läsa datateknik, om inte matten är för svår, och digital kriminalteknik. Jag går andra året på gymnasiet, så jag har lite tid till att fundera.”

Kajsa Bogren, läser samhällsvetarprogrammet på Sannarpsgymnasiet
”Jag vet inte riktigt vad jag vill bli, och det är bra att få kika runt så här under öppet hus. Jag är intresserad av att jobba med människor, så kanske det blir något program inom samhälls-, beteendevetenskap eller ledarskap.”

Linn Alexandersson, läser samhällsvetarprogrammet på Sannarpsgymnasiet
”Jag har hittat ett intressant program här, Samhällsanalys och kommunikation. Jag gillar kombinationen av media och statsvetenskap. Jag har inte tänkt så mycket på att läsa i Halmstad tidigare, jag bor här och hade egentligen tänkt mig att flytta. Men det här programmet verkar spännande så jag kanske får tänka om.”

Pontus Dejenfelt, läser på komvux i Varberg
”Jag kom hit för jag vill läsa något inom miljö, och jag har fått svar på det jag var ute efter. Jag kommer nog antingen att söka programmet Naturvård och artmångfald, eller Miljöprogrammet. Om inte i höst så nästa.”

Silvia El-Sabee, läser naturvetenskapligt program på gymnasiet, från Klippan
”Jag skulle gärna börja läsa i höst, om jag hittar något intressant, annars väntar jag och jobbar ett år i mellan. Jag funderar på ingenjör eller ekonomi. Kanske civilekonom.”
(Bild: Ida Lövstål)


Avancerad teknik i praktiken – den här handen kunde besökarna prova på att styra.

Sidan uppdaterad 2015-02-27