Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-07-24. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-07-24

Många besökare på Sommaröppet

Det var fullt hus när Högskolan i Halmstad höll sommaröppet i dag. Blivande studenter fick under dagen bekanta sig med campus och få svar på sina frågor inför höstens terminsstart.

Syftet med sommaröppet är att erbjuda alla som har sökt till Högskolan ett tillfälle att få information om utbildningen de har sökt, boende, studentliv och allt det som Halland och Halmstads kommun har att erbjuda.

De blivande studenterna möttes av bland andra representanter från de olika akademierna, Halmstad Studentkår, studie-och karriärvägledare och hälsovägledningen.

Även Halmstad turistbyrå var med under dagen för att upplysa om hur mycket staden kan erbjuda utanför studierna.

Det var många blivande nyfikna studenter som besökte Högskolan i dag.


Populära rundvandringar

Varje halvtimma gavs guidade rundvandringar för att visa undervisningslokaler, högskolebiblioteket, kåren och campus.

– Jag har varit en av guiderna i dag och jag har haft cirka 60–70 personer vid varje guidning. Det är kul att så många är intresserade! säger Niclas Woodbridge, studentambassadör och student på lärarprogrammet.

De guidade rundturerna runt campus var väldigt omtyckta bland besökarna.


Många frågor

Det är många frågor och funderingar som de nya studenterna har inför höstens terminsstart. Studentambassadörer från Högskolans olika program var på plats och berättade om allt från hur nollningen går till, hur studentlivet är till hur man hittar rätt till sin föreläsningssal.

Veronica Johannesson från Åsa har tackat ja till sin plats till programmet organisering och ledning av arbete och välfärd.

– Jag ska gå en guidad rundtur för att kolla läget och se hur det ser ut där jag ska tillbringa mina nästkommande år, berättar Veronica.

Kompisen Emma Mossberg var också med i Halmstad då hon har sökt in till kursen projektledning.

John Persson har kommit in på programmet dataingenjör och besöker Halmstad för första gången.

– Jag har nyss kommit tillbaka från en guidad rundtur och tycker att Högskolans campus är mycket modernt och fräscht. Jag har redan fått lägenhet så det känns bra att flytta från Löddeköpinge, säger John.

Långväga besökaren Dennis Wallqvist hade rest ända från Mariestad för att besöka sommaröppet.

– Jag har kommit in på byggingenjör till hösten och har nu bestämt mig för att tacka ja. Det har varit bra att vara här i dag och få information om skolan och Halmstad. Jag ska även hinna med en rundtur innan jag åker hem, säger Dennis.

Text: HANNA OLSSON
Foto: JENNY BISIACH

Fotnot. Senast den 31 juli måste de som har blivit antagna tacka ja till sin plats för att behålla den. Urval 2 görs i början av augusti.

Veronica Johannessen och Emma Mossberg, från Åsa ska börja på Högskolan till hösten.

John Persson besökte Halmstad för första gången i dag. Han bor i Löddeköpinge och ska läsa dataingenjör.

Dennis Wallqvist hade åkt ändra från Mariestad för att besöka Halmstad.

Det fanns många aktiviteter som besökarna kunde roa sig med.

Cirka 500 (förhoppningsvis) blivande studenter kom för att bekanta sig med campus och få svar på sina frågor inför höstens terminsstart.

Sidan uppdaterad 2015-07-24