Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-08-25. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-08-25

Nollning med bröllop och sjörövare

Nollningen pågår för fullt på Högskolan i Halmstad. Brudpar vigs utan att ha känt varandra tidigare och pirater vandrar längs stränderna. 

– Jag är med för fjärde året i rad, helt enkelt för att det är så kul, säger en av de anonyma maskotarna som ska sprida glädje under nollningen.

”Det är vi som är bygg och BFE! Det är vi som är bygg och BFE!”

De hejarropen skallade på Östra stranden i fredags. Då höll nämligen nollningen till där under hela dagen och det anordnades olika små tävlingar. Tanken med introduktionstiden är bland annat att ge de nya studenterna chansen att lära känna Högskolan, campus och Halmstad. Men huvudsyftet är att skapa gemenskap och tillfälle till att få nya vänner.  

Två studenter från olika program vigdes på stranden.

Vigsel med silvertejp

Två personer fick dessutom möjlighet att lära känna varandra lite extra i fredags. Detta eftersom det även anordnades bröllop på stranden. En kille och en tjej från två olika program ”vigdes” under stort ståhej. Paret kände inte varandra sedan tidigare. 

 – Ni är nu nolla och nolla, förklarade den märkligt klädda vigselförrättaren. 

I stället för att få ringar sammanfogades de nygiftas händer med silvertejp. Sedan var det dags för deras första bröllopsvals.

 – Det här är drömmen, sa brudgummen, aningen ironiskt.

Det var inte bara pirater som fanns på plats, ett och annat monster dök även upp.

Hemliga maskotar

En kort stund senare var det dags för lunch. Då hade brudparet redan skiljt sig och gått olika vägar. Vid strandkanten stod piraten Svartskägg och drack ur en kokosnöt. Han är egentligen lärarstudent på Högskolan sedan tidigare, men hans riktiga namn får inte avslöjas medan nollningen pågår. Detta för att de nya studenterna inte ska kunna spåra sina stabers identitet. Svartskägg tyckte det var så roligt när han själv nollades som ny student att han har fortsatt med att hjälpa till under introduktionsdagarna. Piraten är inne på sitt fjärde studieår och han går för tillfället runt och agerar maskot. I och med det är hans uppgift att sprida glädje bland studenterna. 

– Staberna och flankerna har verkligen ansträngt sig med nollningen i år. De är extra duktiga, därför är det speciellt roligt att vara med nu, säger han.

Inte alla var fysiskt aktiva under fredagen.

Lådbilsrally

Svartskäggs kompis är utklädd till seglarpojken Jim. Han håller med sin sjörövarkompanjon:

– Allt som görs är bara till för studenternas skull.

Nollningen arrangeras av studentkåren och pågår under tio dagar. Den började i onsdags förra veckan och fortsätter fram till och med fredag denna vecka. På torsdag blir det exempelvis lådbilsrally och då ska studenterna köra i egentillverkade fordon.

Text och bild: MIKAEL EVARD

Maskoten Svartskägg lyckades med konststycket att äta äpple, dricka kokosnötsdrink och kolla mobilen samtidigt.

Många olika tävlingar anordnades på Östra stranden.

Det går tydligen alldeles utmärkt att köra rullstol i sanden.

Det tävlades i vilka som kunde bygga bäst slott eller figurer i sanden.

Vissa studenter lekte sina egna lekar.

Sidan uppdaterad 2015-08-25