Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-04-01. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-03-03

Ny utbildning ska minska lärarbristen

I höst startar Högskolan i Halmstad en kort utbildning som ger
lärarexamen inom naturvetenskap, matematik eller teknik. Utbildningen
vänder sig till personer som tidigare har läst ämnena på högskolenivå.

– Bristen på lärare inom naturvetenskap, matematik och teknik är stor. Det finns en god arbetsmarknad för dessa lärare och vi hoppas på ett stort intresse för utbildningen, säger Pernilla Nilsson, professor i naturvetenskapens didaktik.

Tre terminer

Utbildningen är en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på 90 högskolepoäng som pågår under tre terminer (där en termin utgörs av verksamhetsförlagd utbildning i skolan).

Det innebär en ny möjlighet att utbilda sig till lärare i högstadiet eller gymnasiet för dem som redan har ämneskompetensen inom matematik, de naturvetenskapliga eller tekniska ämnena.

Informationsträff

Torsdagen den 5 mars hålls en informationsträff om KPU kl. 17.00–18.00 på Högskolan, sal Q319 (hus Q). Läs mer och anmäl dig här.


Från och med i höst finns möjlighet att läsa en kompetterande pedagogisk utbildning på Högskolan. Personer som har läst naturvetenskap, matematik eller teknik på högskolenivå kan då komplettera och få lärarbehörighet.

Sidan uppdaterad 2015-04-01