Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-04-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-04-22

Start för ombyggnad av entrén och byggnaderna runt glasgången

Nu sätter nästa etapp av ombyggnationer på campusområdet i gång. Redan denna vecka påbörjas ombyggnaden av huvudentrén och det blivande kaféet intill entrén. Bankomaten utanför stängs i morgon, torsdagen den 23 april, och kommer att avvecklas.

Själva entrén stängs inom kort, och i stället får man välja andra ingångar till byggnaderna. Dagtid går det att passera genom ingången till Trade Center, och på kvällar och helger får andra entréer till byggnaderna runt glasgången användas. Från vecka 19 (i början av maj) och fram till vecka 33 (i mitten av augusti) pågår dessutom flera ombyggnadsarbeten i byggnaderna runt glasgången.

I C1 (byggnad C, våning 1) förbereds de tomma lokalerna för att ta emot delar av den nya avdelningen för utbildnings- och studentstöd. I E1 och F1 anpassas lokalerna för labbverksamhet vid Akademin för informationsteknologi, och för Hälsoteknikcentrum Halland, som flyttar in i Studenthälsans gamla lokaler.

Det byggs också om för att Studentkåren ska flytta in i de lokaler vid glasgången där företaget Maxkompetens fanns förut.

– Självklart kommer byggnadsarbetena att orsaka störningar i form av stängda passager, buller och nedskräpning, men samtidigt har vi försökt minimera besvären genom att göra så mycket som möjligt under sommaruppehållet. Vi hoppas att alla har förståelse för att detta måste göras för att vi så småningom ska få ännu bättre och mer anpassade lokaler, säger Mats Lyberg, chef för tekniska avdelningen.

Byggnadsarbetena sker i samarbete mellan Högskolan och fastighetsägaren, Harry Sjögren AB. Målsättningen är att alla verksamheter ska ha flyttat före terminsstarten i vecka 36.

Sidan uppdaterad 2015-04-22