Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-06-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-06-26

Studenter från Högskolan tävlar i Universiaden i Korea

Nästa vecka arrangeras Universiaden, som även kallas student-OS. Från Högskolan i Halmstad deltar Jessika Eriksson och Harald Andersson, som båda ska vara med och tävla.

Bordtennisspelaren Harald Andersson studerar naturvetenskap på heltid på Högskolan i Halmstad. Simmaren Jessika Eriksson har nyligen läst socialpsykologi på Högskolan. Båda två representerar Halmstad i Universiaden, som anordnades i Korea den 3–14 juli. Det är en av världens största tävlingar och bara studenter som läser eftergymnasiala utbildningar får delta.

Jessika Eriksson tycker att hon har nytta av att ha studerat socialpsykologi vid Högskolan i Halmstad, både när det gäller hennes simträning och tävlande.

– Ja, det tror jag absolut, eftersom jag har exempelvis fått lära mig hur grupproller och gruppdynamik fungerar. Det var ett medvetet val att läsa distanskursen Socialpsykologi med inriktning idrott, eftersom den just har med idrott att göra. Det har varit jättebra att kunna läsa på distans eftersom jag tränar heltid, säger Jessika Andersson som bor i Stockholm.

MIKAEL EVARD

Sverige skickar en trupp på 111 personer till Korea. Den svenska truppen innehåller flera meriterade idrottare, exempelvis simmaren Jessika Eriksson. Bild: Sveriges akademinska idrottsförbund

Sidan uppdaterad 2015-06-26