Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2015-02-11. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2015-02-06

Studenter och arbetsgivare möts den 24 februari

Tisdagen den 24 februari är det dags för Arbetsmarknadsdagen 2015. I år är mässan större än någonsin – fyra mässor har slagits samman till en gemensam och över 60 utställare är anmälda.

Årets arbetsmarknadsmässa är resultatet av ett samarbete mellan fyra studentföreningar: Halmstads studentkår, Eureka, Samverkansgruppen och Mjölner. Tidigare har det varje år arrangerats fyra arbetsmarknadsdagar med olika inriktningar.

– Detta är något som både studenter och företag har efterfrågat. Det blir både tydligare och mer slagkraftigt med en gemensam mässa. Genom vårt samarbete har vi också fått det bästa från fyra världar, med våra olika erfarenheter, styrkor och kontaktnät, säger projektledare Petronella Rundwall.

Även för förstaårsstudenter

Under arbetsmarknadsdagen har studenter chans att träffa framtida arbetsgivare och få inblick i olika karriärvägar. Företagen å sin sida kan få kontakt med framtida arbetskraft.

– Mässan vänder sig till studenter på alla utbildningar och alla nivåer. Det handlar inte bara om jobb efter examen, utan kontakterna kan även leda till sommarjobb eller examensarbeten. Över huvud taget har man mycket att vinna på att börja nätverka tidigt under utbildningen – det ger mer kött på benen när man till exempel ska välja inriktning eller examensarbete, säger Emelie Lejonqvist, civilekonomstudent och en av dem som är med och arrangerar mässan.

Inspirationsföreläsningar inleder

Arbetsmarknadsdagen inleds på förmiddagen med inspirationsföreläsningar i hus O. Under eftermiddagen hålls en stor mässa i Högskolehallen och hittills är över 60 utställare anmälda – allt från storföretag och offentlig sektor till små ideella föreningar.

– Ett spännande inslag, som jag hoppas att många studenter passar på att ta chansen till, är så kallade kontaktsamtal. Det är halvtimmeslånga anställningsintervjuer med några olika företag som äger rum under mässdagen. Om inte annat så kan både mässan och kontaktsamtalen vara ett bra sätt att träna på den sociala biten, som en del kan uppleva som lite jobbig. Det är en bra förberedelse för att möta arbetslivet, säger Petronella Rundwall.

IDA LÖVSTÅL

Tid och plats

Tisdagen den 24 februari
kl. 11.15–12.00 Inspirationsföreläsningar i hus O
kl. 12.00–16.00 Mässa i hus I (Högskolehallen)


Petronella Rundwall är projektledare för arbetsmarknadsdagen 2015. Hon är även student på Civilekonomprogrammet.

Kårens arbetsmarknadsmässa, KAD, 2014.

Sidan uppdaterad 2015-02-11