Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-06-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-06-22

Magnus Tideman prisas av Hallands akademi

Magnus Tideman, professor i handikappvetenskap vid Högskolan i Halmstad, tilldelas Hallands stora akademipris. Han får ta emot priset för ”betydelsefulla forskningsinsatser för att bereda funktionshindrade medborgare ökade rättigheter och större möjligheter i samhället”. Prissumman är på 100 000 kronor.

– Jag är mycket glad och stolt över att ha fått Hallands stora akademipris! Priset innebär ett erkännande och uppmärksamhet för en typ av forskning som inte brukar vara så medial och uppmärksammad. Det är ett hedrande erkännande för mig och för mina kollegor som i många år forskat om och med barn, unga och vuxna med intellektuell funktionsnedsättning. Priset innebär samtidigt ett erkännande av att dessa frågor är viktiga, säger Magnus Tideman.

Fler pristagare

Hallands akademi delar i år ut fem priser till personer som har utvecklat stort konstnärskap inom konst, litteratur, musik eller annan kulturform eller har gjort uppmärksammade insatser inom forskning och utveckling, eller inom företagsamhet och näringsliv. Förutom Magnus Tideman prisas Kålle Gunnarsson, Falkenberg, Eva-Marie Ivarsson och Ulrika Ahqvist, Skårs gård i Kungsbacka, och sångaren Ulrik Munther, Kungsbacka.

HANNA OLSSON

Magnus Tideman och Lena Sommestad

Magnus Tideman och Hallands landshövding Lena Sommestad.

Sidan uppdaterad 2016-06-22