Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-08-22. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-07-22

Flera guidade turer runt campus startade varje halvtimme.

Soligt sommaröppet populärt

Blivande studenter och deras familjer bjöds på strålande solsken under årets sommaröppet. Trots det var det många nyfikna som besökte Högskolan för att ta en titt på campus och få svar på sina frågor.

Redan när sommaröppet drog i gång var det många på plats för att få en förhandstitt på platsen där de kanske kommer att tillbringa en stor del av sin tid de närmaste åren. Glasgången fylldes sedan snabbt av besökare som hade möjlighet att ställa frågor om utbildningarna, studentlivet och mycket annat som hör studierna till.

– Jag har fått svar på mina frågor och är nöjd. Jag har hört att Högskolan ska vara bra och har fått en positiv bild, säger Victor Viebke från Ängelholm, som ska läsa grundlärarutbildningen åk 4–6.

Populära rundturer

De guidade rundturerna var som vanligt mycket populära och flera grupper visades runt på campus varje halvtimme. Bland annat fick de se undervisningslokaler, högskolebiblioteket, kåren och flera andra delar av campusområdet.

– Vi har haft flera hundra besökare trots det fina vädret som kanske lockar till andra aktiviteter och det är jätteroligt att så många är intresserade, säger Vivian Violin, eventkoordinator på Högskolan.

Glasgången fylldes snabbt av blivande studenter och deras familjer.

Kåren och turistbyrån på plats

Förutom representanter från de olika akademierna, studie- och karriärvägledningen samt pedagogiskt stöd var även Halmstad studentkår, Idrottscentrum, Halmstad turistbyrå på plats för att visa besökarna vad Högskolan och Halmstad har att erbjuda. En liten försmak av det som ligger framför dem, något som många av de blivande studenterna verkligen ser fram emot.

– Jag har drömt om att läsa den här utbildningen hela livet, men jag väntade mig inte att bli antagen, säger Aurela Hasuka från Halmstad och blivande civilekonomstudent.

Hon ser fram emot utmaningen som väntar i och med höstterminens start om en dryg månad.

– Det kommer att bli svårt, men jag kommer att klara det, säger hon.

Text och bild: JENNY BISIACH

Fotnot. Senast den 29 juli måste de som har blivit antagna tacka ja till sin plats för att behålla den. Urval 2 görs i början av augusti.

Blivande studenter hade möjlighet att ställa frågor om sin utbildning eller studentlivet.

Aurela Hasuka från Halmstad ska läsa Civilekonomprogrammet.

Victor Viebke har kompisar som läser på Högskolan och ska själv börja läsa grundlärarutbildningen.

Idrottscentrum var där med sin minigolfbana.

Sidan uppdaterad 2016-08-22