Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2016-02-15. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-02-15

Studenter möter arbetslivet under Arbetsmarknadsdagen 2016

Tisdagen den 23 februari är det dags för Arbetsmarknadsdagen 2016! Dagen inleds på förmiddagen med inspirationsföreläsning och under eftermiddagen hålls en stor mässa i Högskolehallen med över 60 utställare.

Arbetsmarknadsdagen är ett samarbete mellan tre olika studentföreningar: Halmstad studentkår, Eureka och Mjölner.

– Tanken är att ge studenter en inspirerande dag med möjlighet att gå på föreläsningar, workshoppar samt att träffa företag för att knyta kontakter inför framtiden. Det kommer att vara stor variation på företagen som ställer ut – här finns allt från banker, byggbolag och kommuner till ingenjörs- och teknikföretag, säger projektledare Besart Ferizi.

Workshoppar och studentföreningar

Arbetsmarknadsdagen inleds på förmiddagen med inspirationsföreläsningar i hus J. Under eftermiddagen hålls en stor mässa i Högskolehallen där allt från storföretag, offentlig sektor och studentföreningar ställer ut. Även andra evenemang så som tävlingar och workshoppar kommer anordnas under mässan.

– Vi har arbetat för att anpassa så att det finns något för alla. Workshopparna genomförs tillsammans med externa parter och kommer att handla om allt från entreprenörskap till hur man marknadsför sig själv på sociala medier. Och om man inte är redo att tänka på framtiden efter studierna kan man istället ta chansen att prata med representanter från de studentföreningar som finns på Högskolan, för att se vad man kan engagera sig i under studietiden, säger Besart Ferizi.

Uppladdning med Johannes Hansen

Inför Arbetsmarknadsdagen har inspiratören Johannes Hansen bjudits in. Johannes är expert i psykologin inom ledarskap, förändring och prestation. Sedan 2007 har han tränat vd:ar i personligt ledarskap och föreläst för över 150 000 personer.

– Vi tror att det blir en bra förberedelse att lyssna till Johannes en vecka innan mässan. Så att man sedan under mässdagen själv vågar ta sig ur sin bekvämlighetszoon, säger Besart Ferizi.

Text: HANNA OLSSON

Tid och plats

Tisdagen den 16 februari
15.15–16.15 Föreläsning med Johannes Hansen ”Fuck your fears” i Bærtlingssalen.

Tisdagen den 23 februari
10.00–12.00 Föreläsning med Lasse Gustavsson, ”hållbart samhälle” i Bærtlingssalen.
10.00–12.00 Föreläsning med Unga aktiespararna ”tjäna pengar på dina studier” i Wigforssalen.
12.00–16.00 Mässa i hus I (Högskolehallen).

Besart Ferizi läser civilekonomprogrammet och är projektledare för arbetsmarknadsdagen 2016.

Besart Ferizi läser civilekonomprogrammet och är projektledare för arbetsmarknadsdagen 2016.

Sidan uppdaterad 2016-02-15