Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2018-02-26. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

2016-02-17

Vi pratar om det – samtalsserie för Halmstadborna

Högskolan i Halmstad startar tillsammans med Hallandsposten och Halmstads kommun en samtalsserie för Halmstads invånare. Först ut är frågan om socialnämndens nedläggning av fritidsaktiviteter för funktionsnedsatta som kommer att diskuteras i morgon, den 18 februari klockan 18 på Stadsbiblioteket i Halmstad.

Syftet med samtalsserien Vi pratar om det är att främja en demokratisk dialog kring aktuella ämnen på lokal, nationell och global nivå. Halmstadborna ges en chans att reflektera, diskutera och ställa sina frågor direkt till personer med insikt i den aktuella frågan.

– Det är ett spännande samarbete mellan tre parter som alla vill främja utbyte av kunskap och idéer. Här kan många få ta del av våra forskares djupa ämneskunskaper, när de används för att belysa aktuella frågor som engagerar många, säger Selma Sedelius, kommunikationschef på Högskolan i Halmstad.

Det första samtalet, som arrangeras i morgon kväll, handlar om nedläggningen av socialnämndens egen fritidsverksamhet för funktionsnedsatta – ett beslut som skapat stor debatt de senaste veckorna. Lars Kristén, universitetslektor i pedagogik med inriktning mot idrott och anpassad fysisk aktivitet vid Högskolan i Halmstad, samtalar med Ella Kardemark (KD), socialnämndens ordförande och Marianne Holm, politisk redaktör på Hallandsposten.

Samtal under våren

Högskolan, kommunen och Hallandsposten planerar att anordna flera samtal under våren, ungefär varannan månad. Samtalen sker alltid på Hallandsscenen på Stadsbiblioteket där en journalist från Hallandsposten och en forskare från Högskolan utgör en del av samtalspanelen. Ytterligare minst en person bjuds in beroende på ämne.

Håll utkik i vår kalender och i sociala medier under #viprataromdet för kommande samtal.

Text: LOUISE WANDEL

Ny samtalsserie

Första samtalet i serien handlar om att socialnämnden vill integrera mera och som ett steg i detta lägger ned den egna fritidsverksamheten för funktionsnedsatta.

Tid och plats:

Torsdagen den 18 februari kl 18.00-18.45 på Hallandsscenen, Stadsbiblioteket i Halmstad

Samtal med:

Ella Kardemark (KD), socialnämndens ordförande, Lars Kristén, universitetslektor i pedagogik vid Högskolan i Halmstad, och Marianne Holm, politisk redaktör på Hallandsposten.

Samtalsledare:

Håkan Olsson

Lars Kristén, universitetslektor i pedagogik med inriktning mot idrott och anpassad fysisk aktivitet vid Akademin för hälsa och välfärd deltar i torsdagens samtal på Stadsbiblioteket.

#viprataromdet

Sidan uppdaterad 2018-02-26