Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-12-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Nyheter (för RSS-export)

 • 2018-07-12
  9 000 antagna till Högskolan i Halmstad
  I dag, den 12 juli, får 8 908 personer beskedet att de har antagits till ett program eller en kurs på Högskolan i Halmstad. Det är en ökning med 1 107 personer, eller 15 procent, jämfört med förra årets antagning. Nästan alla lärosäten ökar sin antagning i år, och Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten i Sverige som ökar mest, främst beroende på att Högskolan ger fler fristående kurser, och med många antagna.
 • 2018-07-06
  Summer School med fokus på cyberfysikaliska system och testning lockade engagerade studenter och välkända föreläsare
  Sommaren på Högskolan i Halmstad startade med två kombinerade Summer Schools med fokus på Cyber-Physical Systems and Testing, med medverkande studenter och föreläsare från hela världen. Temat för årets event var Autonomous driving (självkörande fordon) och många av föreläsarna fokuserade på Platooning (kolonnkörning) i synnerhet. Ansvariga professorerna Walid Taha och Mohammad Mousavi är mycket nöjda med eventet som de beskriver som en en fortsatt framgång.
 • 2018-06-25
  Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård
  Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) samlar kunskap och kompetens från Högskolan i Halmstad, Region Halland, näringslivet och alla halländska kommuner. Syftet är att vara en motor och samverkansarena som möjliggör nya hälsoinnovationer. Nyligen stärktes HCH med ytterligare EU-finansiering vilket är ett tydligt resultat av den unika och viktiga utveckling av framtidens vård och hälsa som pågår i Halland.
 • 2018-06-19
  Lyckad kurs i robotik för gymnasieelever
  Blixten McQueen, en haj, ett bi och en godisbil – kreativiteten har flödat under vårens robotkurs för elever på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Under kursen, som getts i samarbete mellan gymnasieskolan och Högskolan i Halmstad, har eleverna själva konstruerat, programmerat och designat sina egna robotar.
 • 2018-06-13
  Konsten att underlätta för innovationer inom vård och omsorg
  Sedan våren 2015 har EU-projektet HICube Kompetenta vården arbetat med att skapa bättre förutsättningar för att införa innovationer och nya arbetssätt inom halländsk vård och omsorg. Kompetensutveckling har varit metoden och efter tre år avslutas nu projektet. Den 31 maj hölls projektets sista seminarium, ”Ett hållbart ledarskap”, i Kungsbacka.
 • 2018-06-08
  Ny programchef för jämställdhetsintegrering
  Anna Isaksson blir Högskolans första programchef för jämställdhetsintegrering från den 1 juli. Anna Isaksson är universitetslektor vid Högskolan i Halmstad och har forskat mycket om arbetsliv, organisation och förändringsarbete utifrån ett genus- och mångfaldsperspektiv. Hon kommer att ha det övergripande ansvaret för att utveckla och driva arbetet med jämställdhetsintegrering vid lärosätet.
 • 2018-06-05
  Matematikstipendium delades ut för första gången
  I fredags, under Högskolans stora avslutningsdag, delades för första gången stipendiet ”Till Georgis minne” ut. Stipendiet gick till tre studenter på Högskolan, som bland annat har visat särskilt intresse för matematik och som även har bidragit till andra studenters ökade intresse för ämnet.
 • 2018-06-04
  Stor succé för Högskolans första avslutningshögtid
  I fredags hölls Högskolans första avslutningshögtid på Halmstad Arena. Under eftermiddagen fylldes arenan med omkring 2 700 studenter och anhöriga. Efter mingel och välkomstdrink i foajén gjorde studenterna en storslagen entré till tonerna av Linnea Henrikssons passande låt ”Halmstad”. Publiken jublade när ridån gick upp och studenterna strömmade ut.
 • 2018-06-01
  Värdig mottagare av Högskolans nya utmärkelse: årets alumn
  Högskolans första mottagare av utmärkelsen årets alumn är Christoffer Lindhe, entreprenör och tidigare student på Utvecklingsingenjörsprogrammet.– Christoffer är ett fantastiskt föredöme i flera avseenden och en person som har utmärkt sig både under och efter sina studier, säger Anders Nelson, vicerektor.
 • 2018-05-31
  Examensdags för de första studenterna på masterprogrammet i hälsa och livsstil
  Den första kullen master- och magisterstudenter i programmet hälsa och livsstil försvarade 24 maj sina examensarbeten. Utbildningen är för den som vill fördjupa sina kunskaper om hälsa och livsstil i ett tvärvetenskapligt perspektiv.
  – Utbildningen är modern och superaktuell! Det tycker Helena Yring, som är en av åtta studenter som tar examen.

Sidan uppdaterad 2017-12-04