Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-12-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Nyheter (för RSS-export)

 • 2018-11-19
  Installationsföreläsningar vid akademisk högtid 2018 – en förmiddag fylld med kunskap
  När Högskolan i Halmstad firade akademisk högtid fredagen den 16 november ägnades förmiddagen åt inspirerande och tankeväckande installations­föreläsningar av Högskolans nyaste professorer.
 • 2018-11-19
  Akademisk högtid med fest, glädje och tradition!
  I år är det tjugo år sedan Högskolan i Halmstad firade sin första akademiska högtid. I fredags, den 16 november, hyllades för trettonde gången de akademiska framsteg som har gjorts under det senaste året. Bland annat installerades professorer, och nya doktorer promoverades.
 • 2018-11-19
  Internationella mansdagen: ”Det är viktigt att uppmärksamma att jämställdhet är något som berör både kvinnor och män”
  I dag är det den internationella mansdagen, och i Halmstad uppmärksammas detta gemensamt av Högskolan i Halmstad, Bendt Bil, Företagarna Halmstad, Hallands Idrottsförbund, Länsstyrelsen i Hallands län och Sisu Idrottsutbildarna.
 • 2018-11-19
  Världstoalettdagen – för att uppmärksamma en global kris
  Har du gått på toaletten i dag? Tycker du att det är en konstig fråga? Att gå på toaletten är väl en självklarhet? Faktum är att det inte är så för 40 procent av världens befolkning. För att uppmärksamma den globala sanitetskris som det innebär att över en miljard människor inte har tillgång till en toalett instiftades Världstoalettdagen år 2001, och sedan 2004 är det en officiell FN-dag.
 • 2018-11-16
  Åsa Krusebrant får Högskolans pedagogiska pris
  Studenten i centrum och med sikte på att patienterna i slutänden ska få den bästa vården – det är det som driver Åsa Krusebrant i rollen som universitetsadjunkt inom omvårdnad. Under akademisk högtid, som firas på Högskolan i Halmstad i dag, tilldelades hon det pedagogiska priset 2018.
 • 2018-11-16
  Karin Weman får årets pris för samverkan och innovation
  Högskolan i Halmstads pris för att uppmärksamma en medarbetare, eller en grupp av medarbetare, som har varit särskilt framgångsrik i att samverka med samhället och näringslivet går i år till Karin Weman.
  – Jag är jätteglad! Det är en ära och en bekräftelse. Jag samverkar mycket, på både lokal, nationell och internationell nivå, säger Karin Weman.

 • 2018-11-06
  Kinabesök stärker samarbete över gränserna
  Rektor Stephen Hwang, tillsammans med representanter från Högskolans ledning och akademier, besökte under veckan ett antal lärosäten i Kina som Högskolan i Halmstad har god samverkan med inom forskning och utbildning, för att medverka vid ett jubileum samt diskutera nuvarande, fördjupade och potentiella nya samarbeten inom fler ämnesområden.
 • 2018-11-05
  Vård- och omsorgspersonalens digitala resa har börjat
  En resa har nu påbörjats där personalen inom vård och omsorg i Halland kommer att vara med och skapa morgondagens digitala arbetsplats. Syftet är att stärka personalens ställning på arbetsmarknaden.
 • 2018-10-19
  En hållbar framtid med nanoteknik
  Maria Strømme, professor i nanoteknologi vid Uppsala universitet, gav en inspirerande föreläsning vid Högskolan i Halmstad den 16 oktober om nanoteknikens oändliga möjligheterna. ”Vad frågan än är, så är svaret nanoteknik!”

 • 2018-10-01
  Innovationskonferens 2018
  Många av de möjligheter och utmaningar som framtidens vård- och omsorgssektor står inför kan relateras till digitalisering. Den 21 september samlades en rad forskare, praktiker och näringslivsrepresentanter på Högskolan i Halmstad för en konferens i hälsoinnovationens och digitaliseringens tecken.
Sidan uppdaterad 2017-12-04