Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-12-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Nyheter (för RSS-export)

 • 2019-02-14
  Positiv framgång för moduler till Skolverkets portal
  En forskargrupp vid Högskolan i Halmstad tog under föregående läsår fram en ny modul till Skolverkets lärarportal för att utbilda lärare om hållbar utveckling. Claes Malmberg, professor i naturvetenskapernas didaktik vid Högskolan i Halmstad, har lett arbetet sedan start tillsammans med statsvetaren Anders Urbas samt forskare från andra lärosäten i Sverige. Nu tar arbetet ytterligare ett steg med en modul för gymnasiet.
 • 2019-02-14
  Ny avsiktsförklaring mellan Högskolan i Halmstad och Halmstads garnison
  Högskolan i Halmstad och Halmstads garnison har ingått en ny avsiktsförklaring med syfte att utveckla och fördjupa sin samverkan, till nytta för båda parter. Förbanden och skolorna i garnisonen utgör tillsammans Försvarsmaktens största centrum för utbildning. Avsiktsförklaringen gäller samverkan inom fyra områden: utbildning, utveckling och forskning, utbildningsanordningar, övningsområden och infrastruktur, samt rekrytering.
 • 2019-02-13
  SM-guld i brottning till PIKA-student
  SM-guldet i brottning gick nyligen till Moa Nygren, student på programmet Professionell idrottskarriär och arbetsliv (PIKA) på Högskolan i Halmstad. I ett underläge på 7–0 vände Moa matchen till sin fördel genom att få ner sin favorittippade motståndare på rygg och vinna på fall.
 • 2019-02-12
  Högskolan i Halmstad var med när ”teater på distans” hade premiär
  Två uppsättningar publik, två scener, två orter – och en skådespelare på vardera orten, Halmstad och Eskilstuna. I fredags var det premiär för Teater Hallands föreställning Bäst på jobbet, en distansöverförd upplevelse där Digitalt laborativt centrum, DLC, på Högskolan i Halmstad utgjorde en av scenerna.
 • 2019-02-12
  Samarbetet Newcomers – med fokus på nyanlända har fått stöd för framtida forskning
  Nyanländas hälsa med fokus på HBTQ-frågor och integration har fått stöd av Jane och Dan Olssons Stiftelse och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Syftet med projektet är att belysa och förstå hälsans betydelse i integrationsinsatser för nyanlända HBTQ-personer.
 • 2019-02-11
  Interaktiv teater väcker engagemang
  En skoldag full av äventyr i engelska – det var vad elever från årskurs 5 på Fyllingeskolan i Halmstad fick uppleva när de kom på besök till Högskolan och Digitalt laborativt centrum (DLC). De 57 eleverna befann sig, tillsammans med lärarstudenter på Grundlärarprogrammet årskurs 4–6, under en förmiddag i fantasins värld.
 • 2019-01-24
  Arvet efter bordtennis-VM – elitsatsning kombinerat med studier
  Det framgångsrika samarbetet mellan Svenska Bordtennisförbundet och Högskolan i Halmstad som grundlades vid lag-VM i Halmstad tas nu till nästa nivå, genom ett avtal mellan de båda parterna kring satsning på elitidrott kombinerat med akademiska studier.
 • 2019-01-18
  120 studenter samlades för att fira att studierna nu är avslutade
  I dag samlades de studenter som avslutar sina studier nu i januari för att fira gemensamt. Avslutningen hölls i Bærtlingsalen på Högskolan för Sjuksköterskeprogrammet, Förskollärarutbildningen, ämneslärar­utbildningarna och dem som har läst kompletterande pedagogisk utbildning.
 • 2019-01-16
  Högskolan ger kurs i cybersäkerhet för andra lärosäten
  Cybersäkerhet blir ett allt viktigare ämne – inte minst för studenter inom IT – att lära sig. Det måste finnas kompetens för att hindra den lavinartade ökningen av cyberattacker mot offentliga och privata IT-system – och mot enskilda individers digitala identitet. Högskolan i Halmstad bedriver både utbildning och forskning inom området och har fått förtroendet att hålla i cybersäkerhetskurser för andra lärosäten i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Lettland.
 • 2019-01-15
  5,7 miljoner kronor tilldelas projekt för att digitalisera Halmstad
  Högskolan i Halmstad, Halmstads stadsnät och RISE har tillsammans tilldelats 5,7 miljoner kronor av Vinnova för fortsatt utveckling av smarta, tekniska lösningar som kan möta några av framtidens samhällsutmaningar.
Sidan uppdaterad 2017-12-04