Den här sidan är utskriven från Högskolan i Halmstads webbplats (www.hh.se). Texten uppdaterades senast den 2017-12-04. Besök webbplatsen om du vill vara säker på att läsa den senaste versionen.

Nyheter (för RSS-export)

 • 2018-08-31
  Ansvar och sekretess – knepigt men avgörande i skolans värld
  Vad får läraren berätta för elever, kollegor och vårdnadshavare om enskilda barn? Vilken skyldighet har personal att dokumentera verksamheten? Vad innebär sociala medier för verksamheten i skola och fritidshem? Det är några av frågorna som – med hjälp av praktiska exempel – diskuteras och besvaras i boken Ansvar och sekretess i förskola, skola och fritidshem.
 • 2018-08-29
  Vem tycker du ska vinna pedagogiska priset och priset för samverkan och innovation?
  Du som arbetar eller studerar på Högskolan kan nominera en eller flera kandidater, både till pedagogiska priset och till priset för samverkan och innovation. Båda priserna kommer att delas ut vid Högskolans akademiska högtid den 16 november.
 • 2018-08-28
  Sommarskola med fokus på hälsoinnovationer
  Sommar, sol och spännande kunskap. Det är vad studenterna på den fyra dagar långa sommarkursen Health Innovation Summer School (HISS) fick ta del av när kursen gick av stapeln i slutet av augusti.
 • 2018-08-24
  Nya studenter trotsade regnet på årets nollning
  Höstens studenter har anlänt till Högskolan i Halmstad och nollningen är i full gång. I dag var det officiell invigning på amfiteatern i Linehedsparken med cirka 1 000 studenter på plats.
 • 2018-08-22
  Fab Lab lever även på sommaren
  Under sommaren ekar många av Högskolans lokaler tomma, men på Fab Lab sjuder kreativiteten även när solens strålar lockar utanför fönstret. I år har sommarkursen Designprojekt haft tema hälsoteknik, vilket går i linje med Högskolans profil.
 • 2018-07-20
  Sommaröppet lockade nyfikna från hela landet
  Under fredagen fylldes Högskolans lokaler med antagna studenter nyfikna besökare vid årets sommaröppet. Både Halmstadbor och tillresta från andra delar av landet var på plats för att ställa frågor och se sig omkring under dagen.
 • 2018-07-12
  9 000 antagna till Högskolan i Halmstad
  I dag, den 12 juli, får 8 908 personer beskedet att de har antagits till ett program eller en kurs på Högskolan i Halmstad. Det är en ökning med 1 107 personer, eller 15 procent, jämfört med förra årets antagning. Nästan alla lärosäten ökar sin antagning i år, och Högskolan i Halmstad är ett av de lärosäten i Sverige som ökar mest, främst beroende på att Högskolan ger fler fristående kurser, och med många antagna.
 • 2018-07-06
  Sommarskolor lockade engagerade studenter och välkända föreläsare
  Sommaren på Högskolan i Halmstad inleddes med två parallella sommarskolor – en om cyberfysiska system och en om testning. De medverkande deltagarna och föreläsarna kom från hela världen. Temat för årets sommarskolor var självkörande fordon och många av föreläsarna fokuserade på platooning (fordonståg). De två ansvariga professorerna Walid Taha och Mohammad Mousavi är mycket nöjda med sommarskolorna som de beskriver som en en fortsatt framgång.
 • 2018-06-25
  Hälsoteknikcentrum Halland får ytterligare finansiering för fortsatt utveckling av framtidens hälso- och sjukvård
  Hälsoteknikcentrum Halland (HCH) samlar kunskap och kompetens från Högskolan i Halmstad, Region Halland, näringslivet och alla halländska kommuner. Syftet är att vara en motor och samverkansarena som möjliggör nya hälsoinnovationer. Nyligen stärktes HCH med ytterligare EU-finansiering vilket är ett tydligt resultat av den unika och viktiga utveckling av framtidens vård och hälsa som pågår i Halland.
 • 2018-06-19
  Lyckad kurs i robotik för gymnasieelever
  Blixten McQueen, en haj, ett bi och en godisbil – kreativiteten har flödat under vårens robotkurs för elever på Kattegattgymnasiet i Halmstad. Under kursen, som getts i samarbete mellan gymnasieskolan och Högskolan i Halmstad, har eleverna själva konstruerat, programmerat och designat sina egna robotar.
Sidan uppdaterad 2017-12-04